İSTEDİKLERİ BİLGİYİ BULDULAR
Uzun ömürlü türlerde bulunan genetik varyantların çoğunun, hayvanların DNA'sının onarımı ve bakımında rol oynadığını buldular.
Iannello, "DNA'daki hasarların onarılmasında ve protein stabilitesinin korunmasında rol oynayan birçok gen bulduk. Bu ilginç çünkü hücrelerde hataların birikmesi yaşlanmanın temel bir özelliğidir. Hata birikimi yaşlanmanın geciktirilmesinde ve dolayısıyla yaşam süresinin uzatılmasında merkezi bir role sahip olabilir." dedi.
Ekibin bulduğu ek bir grup ilginç genin hücre çoğalmasının kontrolünde rol oynadığını söyledi. Iannello, "Hücre çoğalmasının kontrolü, tümör hücrelerinin çoğalmasını önlediği için birçok organizmada çok önemli bir süreç. İlginç bir şekilde, uzun ömürlü çift kabuklularda tümörler nadirdir ve bulduğumuz genler, tümörlerin isyanına karşı koymada bir role sahip olabilir." dedi.
DİĞER TÜRLERDE DE BULUNMUŞ
İlginçtir ki, bu genler uzun ömür araştırmalarında ilk kez yer almıyor. Iannello, "En heyecan verici bulduğum şey, bu ağdaki birçok genin daha önce diğer türlerde uzun ömürle ilişkilendirilmiş olmasıdır" dedi.
"İNSAN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK"
Iannello, "Bunun önemli bir sonuç olduğuna inanıyoruz, çünkü bu, insanlar da dahil olmak üzere diğer türlerin yaşam süresini düzenlemede rol oynayabilecek yeni genleri ve yolları tanımlamak için aşırı uzun ömürlü çok farklı türlerden bile yararlanabileceğimizi ortaya koyuyor." söz konusu.
Yani kısacası insanlar 100 ila 300 yıl arasında yaşayabilir ancak bu elbetteki bu canlıda devam edecek araştırmalarda saklı.