İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama: Millet iradesi başımızın tacıdır, Erdoğan’ı tebrik ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu. "Sorunlara eğilme ve çözüm üretme zamanı geldi" ifadeleri kullanan Akşener, "Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama: Millet iradesi başımızın tacıdır, Erdoğan’ı tebrik ediyorum

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50 barajını geçememesiyle bugün yeniden sandık başına gidildi. Sandıkların tamamı neredeyse açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 52,11 oy olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rakibi Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yenerek yeniden Cumhurbaşkanı oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu bugün tamamladık. Sandıklarda görev yapan tüm müşahitlerimize, okul ve sandık görevlilerimize, avukatlarımıza, her yaştan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Gençlere ve kadınlara ayrıca teşekkür ediyorum. 

"MİLLETİMİZİN BİZE VERDİĞİ MUHALEFET GÖREVİNİ YÜRÜTECEĞİZ"

Tüm provokasyonlara rağmen milletimiz büyük bir olgunluk içinde demokratik hakkını kullandı. Allah her bir vatandaşımızdan razı olsun. Ülkemizdeki seçim gündemi ülkeyi çok yordu. Birikmiş birçok sorunumuz var. Bunların başında da ekonomi geliyor. Artık bu sorunlara eğilme ve çözüm üretme zamanı geldi. Biz de milletimizin bize verdiği muhalefet görevini yürüteceğiz. 

"SEÇMEN BİZİM İÇİN EN HALİS ÖLÇÜTTÜR"

Her şeyden önce şunu söylemek isterim ki, seçmen bizim için en halis ölçüttür. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Bize düşen mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. Milletimizin hiçbir mensubu seçim sonucu üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın. 

"YENİDEN CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN ERDOĞAN'I TEBRİK EDİYORUM"

Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Şu anda biz daha 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarını aramızda konuşmadık. Millet İttifakı nedir ne değildir olayı başka bir mesele.