Meral Akşener: 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz

Bursa'da vatandaşlara hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Gençlerin köylerine dönüp üretip, tarım üretimi yapmaları için hem eşine evliyseler eğer veya kardeşseler bu genç arkadaşların tümünün SSK ya da BAĞKUR primlerini 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz." dedi.

Meral Akşener: 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte bugün Bursa’da miting düzenledi.

Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları:

"BEN SİZİN YARI HEMŞERİNİZ SAYILIRIM"
“Çok teşekkür ederim. Mansur Başkan’ım pek çok şeyi sizlerle paylaştı. O şimdi buradan Ordu’ya gidecek ben de buradan İstanbul’a bir programa gideceğim. Dolayısıyla sizleri çok yorduk. Doldu taştı. Çok teşekkür ediyorum her birinize ayrı ayrı saygıyla sevgiyle selamlıyorum.  Şimdi bu meydanı bu şekilde şereflendiren değerli kardeşlerim ben sizin yarı hemşeriniz sayılırım çünkü Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. Birincisi bu, bütün hayatımı Öğretmen Okulunda aldığım eğitim ve Bursa’da yaşadıklarım şekillendirdi. İkincisi anneannemin amcaları burada eskiden Filidar köyü derlerdi. Şu anda Kadıköy deniliyor. Gündoğdu’nun tümü hemen hemen yarısı benim anneannemin akrabalarından oluşuyor. Bir de ben Atatürk’ün hemşerisiyim. Evlad-ı fatihanım dolayısıyla öyle bir hemşericiliğimiz var. Kendimi evimde hissediyorum. Çok uzatmadan kitabın orta yerinden bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.

"SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ"
Türkiye mübareklerin elinde sanki savaşa gidiyor. Yahu seçime gidiyoruz, seçime… Bursa’ya ne düşündüğümüzü, gençlerimiz için neler planladığımızı kovaladığımız, yani onlar tarafından kovulan doktorlar için, sağlık çalışanları için ne yapmak istediğimizi, öğretmenler için ne yapmamız gerektiğini, KPSS mağdurları için ne yapmamız gerektiğini, ne yapacağımızı, tarımı, sanayiyi, Suriyelileri ne yapacağımızı söylememiz gerekirken Allah Allah nidalarıyla savaşa gidiyoruz. Bu arkadaşlara göre biz işgalciyiz. Hadi oradan be, hadi oradan be… Ne zaman milli iradenin sahipleri bu ülkede işgalci oldu? Bu nasıl bir psikolojidir? Hepsi kafayı sıyırdı, hepsi kafayı yedi.

"GENÇ ARKADAŞLARIN TÜMÜNÜN SSK YA DA BAĞKUR PRİMLERİNİ 5 YIL BOYUNCA DEVLET OLARAK BİZ ÖDEYECEĞİZ"
Hemen bir ay içerisinde 100 bin öğretmen tayin edeceğiz, biz bunu söylüyoruz. Sen ne yapacaksın kardeşim? Ve arkasından 150 bin öğretmen tayini daha yapacağız. Çünkü bütün köylerde okulları yeniden açacağız. Bir veteriner, bir ziraat mühendisi, bir öğretmen ve aynı zamanda ziraat teknisyeni gibi arkadaşlarımızı oraya tayin edeceğiz ve devletten maaş alacaklar. Bütün köylerde, Bursa’da da öyle yaş ortalaması 50 ila 55 arası… Gençlerin köylerine dönüp üretip, tarım üretimi yapmaları için hem eşine evliyseler eğer veya kardeşseler bu genç arkadaşların tümünün SSK ya da BAĞKUR primlerini 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz.

“İKTİDARA GELİR GELMEZ 2 YIL İÇİNDE TÜRKİYE’DEKİ BİLUMUM SIĞINMACILARI GERİ GÖNDERECEĞİZ”
Aynı zamanda ev kadınlarımıza, en ağır yükü onlar çeker. 18-26 yaşındaki gençlerimize hiçbir soru sormadan, hiçbir şart ileri sürmeden, 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız. Tarımın mazotunda, elektriğinde, ilacında, gübresinde indirimlere gidip sübvansiyonları en başında yapacağız. Havza bazlı tarım hayata geçirecek ve alım garantisi ve fiyat garantisi vereceğiz. Türkiye’nin en önemli Suriyeli nüfusuna sahip Bursa şimdi ben şu soruyu sorayım. 7 trilyon dolar sınırdaşlarımızla ticaret hacmimiz vardı. Biz Suriye ile niye kavga ettik bir bilginiz var mı? Durup dururken niye kavga ettik biz Suriyelilerle? Beşar Esad ile niye kavga ettik? Karşılığı 6,8,10 milyon Suriyeli… Miktarını da kimse bilmiyor bu arada diyelim 8 milyon Suriyeli ülkemize geldi. Şehirlerimize dağıldı. Beşar Esad yerinde duruyor. Attı gitti, hemen sınırlarımızda da bir Kürdistan kuruluyor hemen ötesinde, bu işten karımız ne oldu, zararımız ne oldu? Biz iktidara gelir gelmez iki yıl içinde Türkiye’deki bilumum sığınmacıları geri göndereceğiz bu netlikle söylüyorum.