İYİ Parti'den istifa eden Bilal Bilici neden CHP'ye geçti? tv100'e her şeyi açıkladı! Görüşme sayısı çok konuşulur

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nda Barış Yarkadaş, İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye geçen Adana Milletvekili Bilal Bilici'yle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bilici ile görüşen Yarkadaş, Bilici'nin İYİ Parti'den istifası sonrası yaklaşık 5 bin kişinin görüşünü aldığını ve kendisinin CHP'ye geçmesini önermelerinin kararını etkilediğini söyledi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gazeteci Murat Kelkitlioğlu ve Avukat Turan Aydoğan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nın konuğu oldu.

Yarkadaş, program sırasında İYİ Parti'den istifa ettikten sonra CHP'ye geçen Adana Milletvekili Bilal Bilici ile yaptığı görüşme hakkında kritik bilgiler paylaştı.

"İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİKTEN SONRA 5 BİN KİŞİYLE GÖRÜŞTÜM"

Yarkadaş, Bilici'nin kendisine Özgür Özel'in liderliğiyle CHP'deki değişimin karşılığının halkta görülmeye başladığını söylediğini ve "İYİ Parti'den istifa ettikten sonra bağımsız kaldım. Bu süreçte 5 bine yakın insanla görüştüm. Görüştüğüm insanların yüzde 90'ı CHP'ye katılmamı istediler." ifadelerini söylediğini belirtti.

"CHP GENÇLEŞİYOR"

Yarkadaş, sözlerinin devamında Bilici'nin şunları söylediğini duyurdu: "Özgür Bey'in kapsayıcı siyaseti bizi CHP'de buluşturdu. Sağ geleneğe sahip bir ailenin çocuğuyum. Aynı zamanda Atatürkçü bir aileyiz. AK Parti'ye gitmemem, CHP'yi seçmemin en önemli sebebi bir de şudur: CHP şu an gençleşiyor.

"AK PARTİ'YE GEÇMEM İÇİN ÖNEMLİ KİŞİLER DEVREYE GİRDİ"

AK Parti'ye geçmem için çok önemli kişiler devreye girdi. Ancak onların söylemleri beni ikna etmedi. Gençleşmeye ilişkin söylemleri yetersizdi. AK Parti'den gelen isimler 'Biz zihinsel olarak gençleşiyoruz.' dedi. Bu söylem beni ikna etmedi.

Önce Namık Tan'la sonra Burhanettin Bulut'la sonra Gökhan Günaydın'la ve Bahadır Erdem'le görüştüm. İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye geçen Aykut Kaya ve Sibel Yanıkömeroğlu'yla görüştüm. Onlar mutlu olduklarını söylediklerinde ben de rahatladım. Bu görüşmelerden sonra Sayın Özgür Özel partiye davet etti, ben de kabul ettim."