İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı

İzmir'de yangın devam ediyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının 4-5 bölgede devam ettiğini belirterek bir köyün tahliye edildiğini söyledi. Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradığı bildirildi. Yumaklı, Yamanlar'daki yangında herhangi bir can kaybı olmadığını dile getirip "16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi." dedi. Sağlık Bakanlığı, yangından 78 kişinin etkilendiği bildirdi.

Bolu’nun Göynük, Manisa’nın Gördes, İzmir'in Karşıyaka, Aydın'ın Bozdoğan, Karabük'ün Ovacık, Muğla'nın Milas ilçelerinde çıkan orman yangınlarına ekipler müdahale ediyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ülke genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45’i kontrol altına alınmıştır. 27 yangına ise müdahale devam etmektedir" dedi.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 1

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 2

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edilen yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 3

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman zorlandıkları gözlendi. Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.

Gündüz saatlerinde yaklaşık hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle hava araçları bir süre yangına müdahale edemedi. Yangın, kara ekiplerinin müdahalesine rağmen büyük bölümü makilik olan alana yayıldı. Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edildi.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 4

BARINAKLAR İÇİN HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI

Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri de Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki 600 kadar sokak hayvanını tahliye etti. Yangının bulunduğu bölgelere çıkan yollar trafiğe kapatıldı, jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 5

YANGIN ÇİĞLİ VE BAYRAKLI'YA SIÇRADI

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradığı bildirildi.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 6

İZMİR VALİSİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban da, yangının 4-5 bölgede devam ettiğini belirterek bir köyün tahliye edildiğini açıkladı.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 7

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ, 3 EV ZARAR GÖRDÜ

Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 8

ALEVLER KARŞIYAKA SANAYİ SİTESİNE SIÇRADI

Alevler bir süre sonra Örnekköy Sanayi Sitesi'ne kadar ulaştı. Yangın, buradaki geri dönüşüm fabrikası, mermer, kablo, ahşap işletmeler, mobilya atölyesi gibi birçok dükkana sıçradı. Öğleden sonra rüzgarın şiddetini düşürmesi üzerine hava araçları yeniden çalışmaya başladı. Helikopter ve uçaklar, yoğun olarak alevlerin bulunduğu alana su bırakıyor.

Yangın halen Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçesi sınırlarındaki ormanlık alanlar ile bazı yerleşim yeri ve sanayi sitesinde sürüyor. Şehrin birçok noktasından yoğun duman görülürken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçlar, sıçrayan yangın nedeniyle zarar gördü.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 9

"CAN KAYBI YOK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir Yamanlar'da çok şiddetli rüzgar çalışmalarımızı engelledi. Herhangi bir can kaybımız yok. 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi." dedi.

Yumaklı, bugün 47 noktada yangın çıktığını da sözlerine ekleyip 30'unun kontrol altında,17'sine ise müdahalenin sürdüğünü dile getirdi. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine sıçrayan alevler apartmanda yangına neden oldu. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 10

BAKAN YUMAKLI İZMİR'E GİTTİ

Bakan Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek için Ankara'dan yola çıktı. İzmir'e gelen Bakan Yumaklı, önemli açıklamalarda bulundu.

Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şu ana kadar 72 yangın çıktı. Bunların 45'i kontrol altında. 27'sine müdahale sürüyor. Sabah itibarıyla sadece Bolu ve Manisa'da yangın vardı. Çok yoğun bir şekilde şiddetli rüzgarın olması buraları alevlendirdi. Bolu'da anızdan kaynaklı yangın çıktı. Yangını başlatanlar gözaltında şu an. İzmir Karşıkaya'da yangın haberi aldık. 3 kişinin piknik amacı yakmış oldukları ateşten. Yamanlar mevkiinde konut alanına yakın olması nedeniyle 17 ev yandı. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek unsur yok. İzmir Ödemiş iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. İnanılmaz bir rüzgar var. Yangınların tamamında can kaybı yok. En çok bizi endişeye sevk eden Aydın Bozdağan yangını. "

İzmir alev alev yanıyor! Yangın yerleşim yerlerine sıçradı - Resim : 11

"78 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ"

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yangından 78 kişinin etkilendiği bildirildi. Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."