İzmir'de binada patlama meydana geldi! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı!

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir binada patlama meydana geldi. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti. İzmir Valisi Süleyman Elban, patlamanın bir restoranda sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucunda gerçekleştiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını belirtti.

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi. Patlamanın etkisiyle ortalık savaş alanına döndü.

PATLAMA ŞIRDANCIDA YAŞANDI

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, patlamanın binanın altındaki şırdan restoranında yaşandığını söyledi.

Patlamanın şiddetiyle çevredeki binalarda, iş yerlerinde ve araçlarda büyük hasar oluştu.

PATLAMA SONRASI ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Patlamada 20'nin üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

 İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, olay yerinden yaptığı açıklamada "Sanayi tipi tüp patladı. Maalesef 4 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Şırdancıda sanayi tipi tüpün patlaması sonucu yaşanan bir olay. Tüpün patladığı binada hasar var. Çok sayıda yaralı var, durumu ağır olanlar da var. 20 kişiyi ekiplerimiz hastaneye kaldırdı. Kendi imkanlarıyla gidenler de olabilir. Kesin sayıyı biraz sonra vereceğiz" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI 

İçişleri Bakanı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Yerlikaya şu ifadelere yer verdi: 

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

İZMİR VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI : 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 63 KİŞİ YARALANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını belirtti.

BÖLGEDE KRİZ MASASI KURULDU

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 20 yaralıdan 10'unun durumunun ağır olduğunu ifade etti. Demir, açıklamasının devamında, "Sağlı sollu, alttan üstten her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Hepimiz buradayız. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz mahalle halkına. Yerde insanlar yatıyor. Çok kötü bir durum, kriz masası kuruyoruz." dedi.

BAKAN TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI 

Bakan Tunç şu ifadelere yer verdi: 

"İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

 

 

İzmir'de binada patlama meydana geldi! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı! - Resim : 1

İzmir'de binada patlama meydana geldi! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı! - Resim : 2

İzmir'de binada patlama meydana geldi! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı! - Resim : 3

İzmir'de binada patlama meydana geldi! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı! - Resim : 4