İzmir'de yoğun sis etkili oldu! Görüş mesafesi olumsuz etkilendi

İzmir'de sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Sabah erken saatlerde etkili olan ve görüş mesafesini olumsuz yönde etkileyen sis sonrasında sürücüler zor anlar yaşadı. Tüm kenti etkisi altına alan yoğun sis öğle saatlerine kadar devam etti.

İzmir'de yoğun sis etkili oldu! Görüş mesafesi olumsuz etkilendi

İzmir güne yoğun ve etkili sis ile merhaba dedi. Sabah erken saatlerde etkili olan ve görüş mesefesini olumsuz yönde etkileyen sis öğle saatlerine kadar devam etti.  Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, sis bulutunun rüzgar olmadığı için artan buharlaşma sonucu ortaya çıktığını belirtip, "Rüzgar olmadığı için buharlaşmayı dağıtamıyor" dedi.

İZMİR SİS BULUTU ARDINDAN KAYBOLDU

İzmir'de sis bulutu nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesi azaldı. Kentte sabahın erken saatlerinden itibaren havanın rengi griye döndü. Sis, öğle saatlerine doğru etkisini artırdı.

Havadaki sis bulutunun rüzgar olmaması nedeniyle artan buharlaşma sonucu ortaya çıktığını dile getiren TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Dün hiç rüzgar yoktu. Rüzgar olmadığı için buharlaşmayı dağıtamıyor. Buharlaşmanın artmasıyla da sis oluşuyor. Sisin olma nedeni rüzgarsızlık. Bugün rüzgar başladı, sis bulutu yavaş yavaş kaybolur" diye konuştu.