Jose Mourinho, Fenerbahçe’deki hedefini açıkladı! En İyi olacakları maçı söyledi

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, sezon başı kampı, transfer çalışmaları, Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak olan Lugano maçı hakkında konuştu.

Jose Mourinho, Fenerbahçe’deki hedefini açıkladı! En İyi olacakları maçı söyledi

Fenerbahçe, 2024-2025 sezonu kapsamında hazırlıklarını Avusturya’nın Graz şehrinde yaptığı kampla sürdürüyor. Kampta basın mensuplarıyla bir araya gelen Portekizli teknik direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho’nun açıklamaları şöyle:

“Kendimi çok mutlu ve motive hissediyorum. Hiçbir zaman olmadığı kadar motive hissediyorum kendimi. Tabii ki kolay değil şu anda içinde bulunduğumuz şartlar. Pek çok oyuncumuz millî takımlarındaydı. Çalışmalarımıza takımın yarısıyla başlayabildik. Dolayısıyla bizim için işler kolay değil ki iki hafta içinde de Şampiyonlar Ligi eleme turları başlayacak. Bizler çalışmalarımızı elimizde olan oyuncularla en iyi şekilde sürdürüyoruz.

Jose Mourinho, Fenerbahçe’deki hedefini açıkladı! En İyi olacakları maçı söyledi - Resim : 1

“KULÜP OLARAK YAPMAK İSTEDİĞİMİZ ŞEY, 35 MİLYON FENERBAHÇE TARAFTARINA BEKLEDİKLERİ MUTLULUKLARI VERMEK”

Kariyerimdeki her çalıştığım kulüp benim için bir meydan okumaydı. Burada da gerçekten çok güzel bir yapıyla, organizasyonla karşılaştım. Burada da daha önce pek çok Portekizli teknik direktör çalıştı. Sorumluluklarımı biliyorum. Gerçekten çok iyi bir şekilde karşılandım burada. Kulübün şartları çok iyi, çok iyi bir Sportif Direktörümüz var. İki senedir kendisi burada. Kulüp olarak yapmak istediğimiz şey, bu tutkuya en iyi şekilde karşılık vermek ve 35 milyon Fenerbahçe taraftarına bekledikleri mutlulukları vermek.

 “BAŞKANIMIZ KULÜBÜN GELİŞMESİNİ İSTİYOR”

Başkanımız aslında direkt bir şekilde mesajını verdi. Kulübün gelişmesini istiyor, kulübün geriye gitmesini istemiyor. Kulübün gelişmesi demek de en iyi oyuncularımızı satmamak, elimizde tutmak demek. Bu konuda kendisi direkt bir şekilde mesajını verdi.

Jose Mourinho, Fenerbahçe’deki hedefini açıkladı! En İyi olacakları maçı söyledi - Resim : 3

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Benim için şu anda en öncelikli durum elimizdeki oyuncuların bir an önce takımlarına geri dönmesi ki bu hızlı bir şekilde olacak bir durum değil, yavaş yavaş, adım adım olacak. Bugün Szymanski ve Livakovic ilk antrenmanlarına çıkacaklar, Çağlar Söyüncü ilk kez topla çalışmaya katılacak. Türk Millî Takımındaki oyuncularımız tatillerine henüz bugün başladılar. Tadic çarşamba günü dönüyor. Şu anda yaşamış olduğumuz en büyük zorluk bu. Ama bu tabii ki iyi bir sebepten dolayı. Türk Millî Takımı iyi bir iş çıkarttığı için bu durumdayız. Benim için bir anlamda bir hayal kırıklığı ama tabii ki yapacak bir şey yok bu konuyla ilgili. Biz transfer pazarında neler istediğimizi, nelere ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Tabii ki Şampiyonlar Ligi maçları oynayacak olmamız bize yardım etmiyor. Transfer pazarı hareketli ve pek çok takım 23’ünde Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynamayacak, bu bizim için bir problem ama şunu düşünüyorum; ilk oynayacağımız Lugano maçında muhtemelen en iyi durumumuzda olmayacağız ama bildiğim bir şey var ki, evimizde oynayacağımız ikinci maçta taraftarlarımız o maçı kazanmamız için bize yardımcı olacaklar.”