Jose Mourinho’dan beraberlik sonrası açıklama! “Aldığımız puan pozitif”

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho berabere kaldıkları Twente maçı sonrası konuştu. Jose Mourinho, “Aldığımız puan bizim için pozitif” dedi.

Jose Mourinho’dan beraberlik sonrası açıklama! “Aldığımız puan pozitif”

UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Twente ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

“ALDIĞIMIZ PUAN POZİTİF”

Bu maçtan alınan 1 puanı pozitif olarak yorumlayan Mourinho, “iyi ve pozitif puan. Avrupa deplasmanlarında aldığınız her puan pozitiftir. İyi bir takıma karşı puan aldık, bu da daha değerli kılıyor. 0-0'ken net pozisyon kaçırdık, her maç başımıza geliyor. Oosterwolde'nin şutu direkten döndü, En-Nesyri kaçırdı. Hayal kırıklığımızın sebebi buydu. Rakibimizin kısa, çevik oyuncuları var. Sebastian Szymanski ile daha erken beraberliği bulabilirdik. Beraberlik golünden sonra momentum bize geçti, kazanabilirdik. Çok fazla sarı kart gördük. Sonra değişiklikler yaptık. Aldığımız puan bizim için pozitif. Şu an 4 puanımız var. Hedefimiz bu ligde üst tura çıkamayacak takımlardan mümkün olduğu kadar uzak olmak." diye konuştu.

“AMRABAT İYİ OYNUYOR”

Sofyan Amrabat’ın oyununa değinen Jose Mourinho şu sözlerle devam etti:

“Amrabat iyi oynuyor, fit geldi. Fiorentina'da maçlarda oynuyordu, hatta 120 dakika oynamıştı bir maçta. Bizim oyunumuzu anlaması gerekiyordu sadece. Kendisi iyi bir karakter. O tür pozisyonlarda bu tip paslar atmayı gerekiyor."

"ADIM ADIM DÜŞÜNÜYORUM"

Şu anda sadece maç maç düşündüğünü söyleyen Mourinho, "Bir üst tura çıkmak için kaç puan gerekir, bilmiyorum. Bir hesaba göre 11 puan yeterliymiş. Playoff oynamadan üst tur için bu puandan daha fazlası gerekir. Bu turnuva için adım adım düşünüyorum. Bir üst tura çıkalım, sonrasına bakarız." ifadelerini kullandı.

"DEPLASMANDAN PUAN ALMALIYIZ"

İç sahada zor takımlarla oynayacaklarını söyleyen Jose Mourinho şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

"8 maçlık kura, çok zor. Normalde evinizde daha fazla puan toplamayı beklersiniz ama biz evimizde Manchester United, Athletic Bilbao, Lyon ile oynayacağız. Bu rakiplerin zorluğuna bakınca, bu durumu telafi edebilmek için deplasmanda oynayacağımız maçlardan puan almamız gerekiyor."