Jose Mourinho’dan galibiyet sonrası açıklama! “Hak ettik”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Süper Lig'in ilk haftasında kazandıkları Adana Demirspor galibiyetini değerlendirdi.

Jose Mourinho’dan galibiyet sonrası açıklama! “Hak ettik”

Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasına sahasında konuk ettiği Adana Demirspor’u mağlup ederek lige başladı. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho, Süper Lig'deki ilk galibiyetini değerlendirdi.

“OLMAYAN TEK ŞEY GOLLERDİ”

Bu maçta tek eksiklerinin gol olduklarını söyleyen Jose Mourinho, “Bugün olmayan tek şey gollerdi. İlk 60-65 dakikada oynamış olduğumuz oyuna baktığımızda sonuç farklı olmalıydı. Çok pozisyon kaçırdık. Final bölgesinde doğru şeyleri yapamadık. Belli bir dakikadan sonra takım fiziksel olarak düştü. Saint Maximen ve İrfan Can Kahveci, 90 dakika oynayacak durumda değil. Galibiyeti hak ettik." İfadelerini kullandı.

“BU OYUNCULAR VARKEN ELİMİZ RAHATLIYOR”

Yedek kulübesinde kaliteli oyuncuların olmasının avantajlı olduğunu söyleyen Jose Mourinho şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

“Bir pozisyonda elinizde 2 oyuncu olduğu zaman değişiklikleri yapmak daha kolay oluyor. Mesela Dzeko'nun yerine En-Nesyri girebiliyor. Bazı durumlarda da pozisyon anlamında adaptasyon yapmanız gerekiyor. Mesela Szymanski orta saha olarak oynadı ki kendisi daha ofansif bir oyuncu. Daha sonra Bartu oyuna girdi, Türk futbolu için bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisi iyi bir genç oyuncu. Onlara süre vermekten korkmuyoruz, kendisi daha fazla da süre alacak. Aynı zamanda elimizde Yusuf ve Oğuz da var. Türk futbolu için iyi olduğunu düşünüyorum."

"GURUR DUYUYORUM"

Kulübün yapmış olduğu eğitim alan çocuklara burs kampanyasına katılmanın gururunu yaşadığını dile getiren Mourinho, "2 günde 2 maç oynandı. Cuma günü Galatasaray-Hatayspor maçı ve bugün Fenerbahçe maçı. Çok fazla şey öğrendim. Zaten bu periyotta bana verilen bilgiler harika bilgilerdi ama şimdi daha iyi anlıyorum." ifadelerini kullandı.

"24 YILDIR KAYBETMEDİM"

Hiçbir zaman ligde ilk maçını kaybetmediğini vurgulayan Mourinho, "Hiçbir ilk lig maçımı kaybetmedim. Dolayısıyla 24 yıldır hiçbir şey değişmedi diyebilirim. Bu pozitif tarafı. 2 sezonda ise lige beraberlikle başladım ve onlarda Şampiyonlar Ligi'ni kazandım. Berabere kalsaydık daha iyi olabilirdi diyebilirim. İşin şakası bir yana maçı daha erken koparmaya çalıştık. Maçı kazanmak için yüksek enerjiyle başladık." diye konuştu.

"ONLARI TEBRİK EDİYORUM"

Devre arasında oyuncularını uyardığını dile getiren deneyimli teknik adam, "Tecrübelerime dayanarak oyuncularıma şunu söyledim. 'Rakip 1-0 devam ettirmeye çalışacak ve son bölümde şans anı arayacak' dedim. Takımın enerjisini yukarı çekmeye çalıştım. Saint-Maximin 90 dakika oynayacak durumda değil ve rakibe en çok problem yaratanlardandı. Önemli olan 3 puanı almaktı. Skor daha farklı olabilirdi. Meslektaşımı tebrik ederim, 15 yaşında bir kaleciyi oynatmak bu seviyede cesaret ister. Oyuncuyu da tebrik ederim." diye konuştu.

"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Tempolu oynamanın şu anda zor olduğunu kaydeden Mourinho, "Sadece defans ya da ofans için değil her şey için süreye ihtiyacımız var. Bizler çalışmaya başlayalı 2 ay oldu ama tam kadro 2 hafta oldu. Dolayısıyla her şey için süreye ihtiyacımız var. Şu an takım iyi durumda olmaktan çok uzak. Daha iyi savunduk, seviye olarak Lugano ve Lille maçlarına göre daha iyi bir seviyemiz vardı. Çok koştuk, her yerde adam adama oynadık ve bu da arkada 2'ye 2, 3'e 3 bırakmamız demek oluyor. Böyle olunca çok enerji harcıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde maçlara önde basarak başlamamamızın sebebi bunu yapacak benzinimiz yok. Takım şu an yüksek seviyede oynayacak durumda değil. Bugün kazanmak için gerekli oyunu oynadık. Almış olduğumuz sonuçlar gösterdiğimiz performanslardan kötü diyebilirim, daha iyisini hak ediyorduk." değerlendirmesinde bulundu.