Jose Mourinho’dan Lille maçı öncesinde olay açıklamalar! “O yaptığı zaman problem olmuyor”

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları Lille maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam Okan Buruk için, “O yaptığı zaman problem olmuyor.” İfadelerini kullandı.

Jose Mourinho’dan Lille maçı öncesinde olay açıklamalar! “O yaptığı zaman problem olmuyor”

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ülker Stadyumu’nda Lille ile karşılaşacak Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.

“ONUN ADINI BİLE BİLMİYORUM”

Lille Başkanı’nın açıklamaları hakkında gelen soruya Jose Mourinho, “Lille başkanının ne dediğini umursamıyorum, adını bile bilmiyorum. Meunier tecrübeli bir oyuncu söylediklerine saygı duyuyorum söylediklerine ama benim için ne söylediği önemli değil." İfadelerini kullandı.

“BU ZOR BİR DURUM”

Süper Lig ikincisinin 6 maç oynadığını ve bunun zor olduğunu söyleyen Jose Mourinho, “Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatının elemeler ile bir ilgisi yok. Ben her zaman ülke puanı yüksek ülkelerde çalıştım. Böyle ülkelerde direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsunuz. Bu durum aslında tüm Türk takımlarının Avrupa maçlarında aldığı sonuçların karşılığı. Bu sadece Fenerbahçe'nin sorunu değil. Mesela İtalya'da Roma 2 yılda 2 kez Avrupa finali oynadı, Inter 1 kez, Atalanta 1 kez. Türkiye'de ikinci bitiren takımın Şampiyonlar Ligi'ne kalması için 6 maç yapması gerekiyor, bu zor ama deneyeceğiz." şeklinde konuştu.

“GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ YAPTIĞI ZAMAN PROBLEM YOK”

Gördüğü sarı kart hakkında gelen soruya cevap veren Jose Mourinho, “Emin olduğum tek şey; Galatasaray Teknik Direktörü 4 metre sahaya girdiğinde kart görmüyor ancak ben 1 metre girdiğimde görüyorum. Galatasaraylı bir futbolcu başka bir oyuncunun suratına yumruk atıp kart görmeyebiliyor. İlk haftada bunu öğrendim." dedi.

“BUNLAR İYİ TAKIMLAR”

Süper Lig’de mücadeleci takımlar olduğunu söyleyen Jose Mourinho şu sözlerle devam etti:

“Türkiye Ligi'nde çok mücadeleci maçlar oluyor, bunu gördüm. Takımlar savunma yapmayı biliyor, rakibin tempoyu düşürmesini sağlayabiliyor. Sivasspor, Samsunspor bunlar iyi takımlar..."

“ONLAR OYNAYACAK”

Rotasyon konusunda rahat olduğunu söyleyen Mourinho, “Benzer özelliklere sahip oyuncularımın olduğu yerlerde rotasyon yapıyorum. Mesela yarın Mert Müldür ve Çağlar oynayacak. İyi imkanlarımız olan pozisyonlarda rotasyon yapabiliyoruz maça göre." şeklinde konuştu.

FERDİ KADIOĞLU İÇİN AÇIKLAMA

Ferdi Kadıoğlu’nun transferi için gelen soruya cevap veren Mourinho, “Söylentilere çok takılırsanız başınız belada olur. Ferdi'nin takımda kalmasını istiyorum ama bu benim üzerimde bir konu. Ferdi harika bir profesyonel, çok iyi bir çocuk. Her gün antrenmanlarda çok çalışıyor. Umarım bizimle kalır." İfadelerini kullandı.

“FRED’İ DÜŞÜNMÜYORUM”

Fred hakkında gelen soruyu yanıtlayan Jose Mourinho, “Şu anda yeni gelebilecek bir oyuncuyu ya da Fred'i düşünmüyorum. Şu anda düşündüğüm tek şey yarın oynayacak oyuncularım. Takımı en iyi şekilde maça hazırlamayı düşünüyorum. 48 saat önce bir maç yaptık ama Lille yapmadı. Şu an elimde olan İsmail, Krunic, Szymanski, Zajc, Mert Hakan gibi isimlere odaklanmak istiyorum." dedi.

“7 GOL ATIYORSAK 6 GOL YİYEBİLİRİZ”

Atılan goller hakkında konuşan Jose Mourinho şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

“Eğer 7 gol atıyorsak, 6 gol yemek bana uyar. Ancak gol atamıyorsak ve gol de yemiyorsak eleniriz. Sayılarla ilgili bir pragmatizm ortaya çıkıyor. Sakin olmalıyız, maçın keyfini çıkarmalıyız. Yarın bütün stadyum arkamızda olacak."