Jose Mourinho’dan yenilen gol için açıklama! “Bariz bir faul vardı”

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho deplasmanda berabere kaldıkları Samsunspor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho’dan yenilen gol için açıklama! “Bariz bir faul vardı”

Trendyol Süper Lig’in dokuzuncu haftasında deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

“ZOR BİR HAFTAYDI”

Milli ara nedeniyle sadece 1 gün tam takım çalıştıklarını söyleyen Jose Mourinho, “Maçtan önce rakibi analiz ediyoruz. Bu maç öncesinde yaptığımız gibi. Maçtan önce uzun zamanımız vardı, rakibimizin kaliteleri üzerinde durduk. Zor bir haftaydı bizim için. Sadece cuma günü tam takım çalıştık. Milli takımdaki oyuncular sadece rejenerasyon yaptılar. Oyuncular, saha içerisinde hatalar yapıyorlar. Bunu aramızda konuşmalıyız. İlk yediğimiz gol, konuştuğumuz bir goldü. Cuma günü bunu konuştuk.” ifadelerini kullandı.

"SİHİRLİ BİR BEYNİM YOK"

Mourinho, rakiplerle aralarındaki farkın 2 puan daha açıldığını belirterek, "Direkt rakiplerimize mesafemiz 2 puan arttı. Bunun sezon sonunda nasıl etki edeceğini şimdiden bilemem. Çünkü sihirli bir beynim yok. Şunu söyleyebilirim ki Bodrumspor maçında 3 puan almak için savaşacağız. Galibiyete dönmek için savaşacağız. Öngörebileceğim tek şey bu. Dolayısıyla ben bugünkü puan kaybının şimdiye etkisini değerlendirebilirim. Yanılmıyorsam bir maçımız eksik ve 8 puan fark olduğu durum bu bizim için." yorumunu yaptı.

"MAÇI DURDURMALARI GEREKİRDİ"

Szymanski ve En-Nesyri'nin net pozisyonlar kaçırdığına işaret eden Mourinho, şunları kaydetti:

"Bizim maç içerisinde kolektif olarak en iyi olduğumuz an aslında Szymanski girdiğ pozisyon, o şuttu, neredeyse sağ kenarından gol diye kutluyordum, ama yanıldım. Bakış açımdan dolayı gol gibi geldi bana. En-Nesyri'nin pozisyonunu da neredeyse kutlayacaktım. Harika bir pas, harika bir kontrol, çok güzel bir vole. Orada da topun giriyor olduğunu düşünmüştüm. En iyi periyodumuz aslında 1-1 sonrasındaydı. Daha sonrasında 2-1'i de bulduk ve 3-1'i bulmak için çabaladık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Bence maçın içerisinde dinamiği değiştiren şey, saha içerisinde 1 kişi eksik kaldığımız andı. O sırada aslında birazcık mutsuzdum çünkü oyuncularımın hiçbirinde o vizyonu, o tecrübe, o bilgi yoktu. Maçı durdurmaları gerektiğine dair. Yaklaşık 4 dakika Jayden dışarıdaydı ve 4 dakika boyunca bir kişi eksik oynadık. Orada maçın değişmeye başladığını düşünüyorum. Orada rakibimiz bizim üzerimizde daha fazla baskı kurdu bir kişi eksik olduğumuz için. Bence maçın içindeki kritik an buydu. Onun dışında oyunu kontrol ediyorduk. En-Nesyri oyuna girmişti, Dzeko'dan daha taze şekilde girdi, daha hızlı, arkaya koşuları yapıyordu, harika bir pozisyona girdi ve o gol kaçmamış olsaydı maç biçim için bitebilirdi. Şansız andı bizim için."

“BARİZ BİR FAUL VAR”

Yedikleri ikinci golde bariz bir faul olduğunu söyleyen Mourinho şu sözlerle açıklamalarına devam etti:

“İkinci gol bazı takımlar için faul, bazı takımlar için basit. Arkadan itme var. Bazı takımlar için faul oluyor. Bizim için olmadı. 2-1'den sonra iki tane net pozisyona girdik, maçı bitirebilirdik. Sebastian'ın şutu gol diye düşündüm olduğum açıdan ötürü. En-Nesyri'nin şutu da neredeyse gol oluyordu. Oosterwolde'nin sakatlığı sonrası Djiku'yu sol beke çekmek zorunda kaldım. Mert Hakan'ı oyuna alamadım. 2-2 bizim için üzücü sonuç."

“BİZ BÖYLE GOL ATARSAK VERECEKLER Mİ?”

Kendilerinin böyle bir gol atması durumunda golün verilmesinin zor olduğunu söyleyen Jose Mourinho şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

“Çok şey söyleyebilirim ama söylemiyorum. Şimdiden 7 puan kaybettik. Nasıl, ne şartlarda kaybettik konuşmayacağım. Ligin durumundan memnunsunuz. 7 puan kaybettik. Direkt şampiyonluktaki rakibimize kaybettik. Alabildiğimiz kadar puan almamız gerekiyor. Bizim stadımızda böyle bir gol attığımız zaman faul mü verilecek, gol mü verilecek, göreceğiz."