Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si neler vaat ediyor?

Sevgili okurlar, Fenerbahçe yeni sezonu 24 Haziran’da Topuk Yaylası’nda açtı. Jose Mourinho önderliğindeki sarı-lacivertli takım, 29 Haziran’da sona eren kampın son gününde Romanya ekibi FC Petrolul Ploiesti takımını Dzeko ve Zajc’ın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Hazırlık maçlarının sonuçları genel olarak çok ciddiye alınmaz. Çünkü genelde bu maçlarda oynamayan veya takımdaki durumu netlik kazanacak isimler yer alır. Bu nedenle maçın skoruna takılmıyorum, 10-0 yense de yenilse de çok bir önemi yok. Ancak bu maçlar gelecek adına doneler verebilir.

Jose Mourinho’nun tek forvetli 4-2-3-1 sistemini tercih edeceğini gördük. Kanatlarda Kent ve Cengiz başlarken en ileri uçta Dzeko, on numarada ise gezgin bir rolde Mert Hakan Yandaş’ı gördük. Krunic ve Fred’den oluşan orta saha ikilisi de geriye gelerek takımın çıkışlarına katkı sağladı.

FENERBAHÇE, OYUNU 45-50 METREDE OYNAMAK İSTİYOR

Fenerbahçe’nin genel olarak ileride rakibine pres uygulayan ve alan daraltan bir yapıda olduğunu gördük. Sarı-lacivertliler rakip yarı alana yerleştiğinde Krunic ve Fred’in ceza yayının çevresinde oluyor, stoperler de orta sahaya kadar gelerek alanı daraltıyor. Fenerbahçe’nin oyunu 45-50 metrelik mesafe oynamak istediğini söyleyebiliriz. Takımın tam kadro olduğunda nasıl bir oyun sergileyeceğini merakla bekliyorum.

BİREYSEL PERFORMANSLAR

Oyuncular üzerinden değerlendirme yaparsak Cengiz, Mert Hakan, Krunic, Jayden, Kent ve Dzeko isteklilerdi. Dzeko üst düzey gol vuruşuyla klasını konuştururken Cengiz ise oyun görüşüyle güzel bir asist yaptı. Kaleci Ertuğrul bir hazırlık maçı olmasına rağmen önemli kurtarışlar yaptı.

Orta saha pozisyonunda forma giyen 18 yaşındaki Zeki Dursun, sağ bekte olmasına rağmen oyun görüşü, pasları ve çalımlarıyla heyecanlandırdı. Bartuğ Elmaz’a Sivasspor’da oynamanın iyi geldiğini söyleyebilirim, fiziksel olarak da gelişimini sürdürürse kadroda mutlaka şans bulacaktır. Emre Mor ise bildiğimiz gibi, çalımları ve hızlı dripling yeteneğiyle takımda kalabilir. Crespo mücadeleci yapısını sürdürüyor, Levent Mercan ise gelişim gösterse bu kadroda şans bulabilir.