Jose Mourinho’nun istediği Fenerbahçe’yi gördük

Sevgili okurlar, Fenerbahçe yeni sezon öncesi Avusturya’da gerçekleştirdiği kampın son gününde Strasbourg takımıyla karşılaştı ve rakibini Szymnaki, Dzeko, Tadic ve Kent'in attığı gollerle 4-0 yendi.

Bu maçta teknik direktör Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme Turu’nda oynanacak olan Lugano maçlarının adeta provasını yaptı. Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Jayden, Fred, Bartuğ, Szymanski, Tadic, Kent, Dzeko ilk 11’iyle sahaya çıkan Fenerbahçe, geçen sezondan esintiler gösterdi.

Szymanski on numara pozisyonunda pres gücü ve attığı golle kalitesini gösterdi. Stoperde Çağlar ve Becao ikilisi uyumlu bir görüntü çizdi.

BARTUĞ VE FRED, ORTA SAHAYI İYİ YÖNETTİ

Orta saha bölgesinde Bartuğ attığı uzun toplarla atakların yönlendirilmesinde kilit rol oynadı. Defanstan top çıkarılmasını sağlayan Bartuğ’un bu sezon Mourinho yönetiminde daha çok şans bulacağını ve kendini geliştireceğini düşünüyorum. Fred ise hücumdaki pas bağlantısını yöneterek takımın hızlı ataklar yapmasını sağladı.

TADIC ÖNEMİNİ GÖSTERDİ

Özellikle hücum hattında Tadic, oyunu aklıyla sarı-lacivertli takım için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İnce pasları ve oyun aklıyla Mourinho’nun vazgeçilmezi olacaktır. Sol kanatta Kent istekli göründü, adam eksilterek yeteneklerini gösterdi.

OYNANAN OYUN UMUT VERDİ

Fenerbahçe, Lugano maçı öncesi beklenen ilk 11’iyle tur için umut verdi. Jose Mourinho bu futbolu, oyuncu grubuyla gösterirse Fenerbahçe, istediği sonuçları alarak turu geçebilir.