Kaan Ayhan’dan eleştiri için flaş cevap! “Tecrübelilere yapın”

A Milli Takım’ın kaptanı Kaan Ayhan, Galler maçı sonrasında konuştu. Kaan Ayhan, “Eleştirileri genç oyunculara değil tecrübelilere yapın” dedi.

Kaan Ayhan’dan eleştiri için flaş cevap! “Tecrübelilere yapın”

Uluslar Ligi ilk maçında deplasmanda Galler ile berabere kalan A Milli Takım’da Kaan Ayhan karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

“İYİ BİR SONUÇ ALDIK”

Kırmızı karta rağmen iyi bir sonuç aldıklarını söyleyen Kaan Ayhan, “İlk önce olumlu şeylerle başlayalım, bence kırmızı karttan sonra takım ilk yarıdaki oyuna biraz reaksiyon gösterdi. Daha büyük hedeflerimiz vardı ama maçın gidişatına göre iyi kurtardık. Zor maç olacağını biliyorduk. İlk yarıda zorlandık ama sonunda iyi bir sonuç aldık baktığınızda." şeklinde konuştu.

“ELEŞTİRİLERİ GENÇLERE YAPMAYIN”

Yapılan eleştirilerin gençlere değil tecrübeli oyunculara yapılması gerektiğini söyleyen Kaan Ayhan şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

“Top oranında bu kadar dengesizlik olduğunda rakibin iyi yaptığı, bizim kötü yaptığımız şeylerden kaynaklanıyor. İlk yarıda bizim taktiğimize, Avrupa Şampiyonası'nda uyguladığımız oyuna iyi bir cevap bulduklarını düşünüyorum. İlk yarıda zorlandık. Devre arasında konuştuk. İkinci yarıya daha iyi başladık. Topla oynamalarına, ilk yarıdaki gibi izin vermedik. Bu deplasmanlarda her takım zorlanıyor. Maçtan önce de kolay bir maç olmayacağını konuştuk, öyle de oldu. Bu takım genç yeteneklerle oldu. Ama eleştiri yapılacaksa tecrübeli oyunculara yapılmalı. Genç oyunculara rahat bir konfor alanı vermeliyiz. Büyümelerine izin vermeliyiz. Olumlu görmeye çalışıyorum. Bu bizim yolumuzda iyi bir tecrübe oldu."