Kadıköy Göleti’nin azalan su seviyesi panik yaratıyor

 Karabük’ün Eflani ilçesinde bulunan ve sulama amacı için kullanılan  Kadıköy Göleti’nin her geçen gün azalan su seviyesi gören vatandaşlarda endişeye neden oluyor. Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü konu ile ilgili açıklama yaptı. Gölette yapılan vana değişikliği için suların çekilmesinin beklendiğini ifade eden yetkililer durumun kontrol altına olduğunu açıkladı.

Kadıköy Göleti’nin azalan su seviyesi panik yaratıyor

 Karabük’ün Eflani ilçesinde sulama amacı için kullanılan Kadıköy Göleti’nde her geçen gün azalan su seviyesi gören vatandaşlarda korku ve endişeye neden oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü bozulan vanalarının tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için çalışma başlattığını açıkladı. 

AZALAN SU SEVİYESİ ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Eflani ilçesinde bulunan Kadıköy Göleti’ndeki su seviyesinde yaşanan düşüş görenleri tedirgin etmişti. Edinilen bilgiye göre Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü’nün gölette bozulan vanalarının tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için çalışma başlattığı öğrenildi.

1980’li yıllarda konulan vanaların yenilenmesi için göletteki suyun tamamen çekilmesi bekleniyor. Suyun çekilmeye başladığı gölet dron ile görüntülendi.

 

Kadıköy Göleti’nin azalan su seviyesi panik yaratıyor - Resim : 1