Mesaneniz aktif ise dikkat
Aktif bir mesane etkileri çoğunlukla gece saatlerinde tuvalet ihtiyacını sıklaştırarak, meşgul eder. Mesanenin aktif bir şekilde çalışmasına sebep olan durumlar, menopoz, drenaj ilaçları ve zayıf pelvik taban olabilir.
Bu durumda olan kişilerin, kahve tüketmesi halinde mesasenin daha da fazla çalışmasına neden olur. idrara çıkma sıklığı çok fazla artış gösterir.
Panik bozukluğunuz ve anksiyeteniz varsa dikkat
Panik bozukluk ya da anksiyeteden muzdarip iseniz kahve tüketmekten kaçınmanız gerekiyor.
Kahve, metabolizmayı ve dolaşımı etkileyen doğal bir uyarıcıdır. Panik atak veya kaygı bozukluğu olan kişilerin kahve içmesi durumu daha da kötüleştirebilir. Düzenli ve fazla miktarda kahve tüketimi, sinirlilik ve huzursuzluk yapabilir.
Hassas mide ve bağırsağınız varsa dikkat
Düzenli kahve tüketen kişiler, bağırsak hareketlerinin farklılığını hissedecektir. Öyle ki, sabah kahvesinin ardından tuvalete gitmek normal bir durum olarak kabul edilir.
Bunun yanı sıra, bi fincan kahve hassas mide ve bağırsaklara sahip olan kişilerde sorun yaratabilir. Özellikle hassas bağırsak sendromu olan kişiler kahveden uzak durmalıdır.
Kalp sorunlarınız varsa dikkat
Kalp problemi olan kişilerin, kahve içmemesi önerilir. Bu doğal uyarıcı olan içecek, kalp artış hızını etkilemekte ve çarpıntıya sebep olmaktadır.
Kalp rahatsızlıkları olan kişiler, acı bakla kahvesi, tahıllardan yapılan kahve gibi kafeinsiz içecekleri tercih edebilir.