Kahraman pilotlardan büyük fedakarlık: Tarlada çalışan işçi Kayseri'deki kaza anını anlattı! Düşüş anı görüntülendi!

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağının düşüş anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen şehit düştü.

Kayseri'de saat 10.00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü.

 

Eğitim uçağında görevli iki pilot şehit olurken bölgeye çok sayıda jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken şehit iki pilotun cenazesi ise Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kahraman pilotlardan büyük fedakarlık: Tarlada çalışan işçi Kayseri'deki kaza anını anlattı! Düşüş anı görüntülendi! - Resim : 2

"ŞİDDETLİ BİR SES DUYDUK"

Eğitim uçağının düştüğü Hasan Arpa Mahallesi sakinlerinden Yusuf Yavrum, eğitim uçağının bir kaç gündür aynı bölgede uçuş yaptığını belirterek "Bugün uçak evimin üzerinden geçti. O esnada dışarıya çıktım. Daha sonra uçağın tarlaya düştüğünü gördüm. Ses çok şiddetliydi. Yardım için gittik ama uçak yanıyordu" dedi.

Kahraman pilotlardan büyük fedakarlık: Tarlada çalışan işçi Kayseri'deki kaza anını anlattı! Düşüş anı görüntülendi! - Resim : 3

 

"BİZİ FARK ETTİĞİ İÇİN YÜZÜSTÜ AŞAĞI İNDİ"

Tarlada çalışan mevsimlik işçilerin üzerine düşmemesi için de uçağın yönünü değiştirdiği iddia edildi.

Tarlada çalışan Salih İçer, "Geri geldikten sonra uçak dengesini kaybetti, sesi gitti. Sesi gittikten sonra direkt bize doğru geldi. Herhalde bizi gördü, arkadaşları da fark etti. Düşüşünü gördük. Bizi fark ettiği için yüzüstü aşağı indi. İner inmez zaten patladı. Müdahale edelim dedik, ateş olduğundan müdahale edemedik. Benim düşüncem, bize doğru gelirken bizi fark etti, tarlanın hemen başındaki arabada 5 çocuk vardı, tarlada da 15 eleman vardı. Bize doğru geliyordu, üzerimize gelmesin diye yüzüstü aşağı indi." dedi.