Kahramanmaraş, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Balıkesir ve Edirne bu uyarı sizin için! Hafta sonu yağışlı geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu için birçok il için resmi yağış uyarısı verdi. İçlerinde Kahramanmaraş , Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Balıkesir ve Edirne olan illerin her birisini tek tek uyaran yetkililer özellikle hafta sonu için önlem uyarısında bulundu. Şemsiyenizi almadan sakın dışarı çıkmayın.

Kahramanmaraş,  Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Balıkesir ve Edirne bu uyarı sizin için! Hafta sonu yağışlı geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu birçok il için şiddetli sağanak yağmur uyarısında bulundu. İçlerinde Kahramanmaraş, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Balıkesir ve Edirne olan illerin her birisi için tek tek uyarı yapan yetkililer önlem çağrısında bulundu.

SAĞANAK YAĞMUR GÖK GÜRÜLTÜSÜ İLE BERABER GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri başta olmak üzere, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van'ın doğusu, Balıkesir’in batı ilçeleri ve Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Tahminler doğrultusunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Kahramanmaraş dahil olmak üzere sağanak yağışın etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Hava sıcaklıkları, kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında kalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney yönlerinden hafif, kuzeydoğu bölgelerinde ise kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvetli esecek. Kahramanmaraş ve çevresinde yaşayanların sağanak yağış nedeniyle olası su baskınlarına karşı tedbirli olması önemle vurgulanıyor.

 

Kahramanmaraş,  Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Balıkesir ve Edirne bu uyarı sizin için! Hafta sonu yağışlı geçecek - Resim : 1