Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altından çıkarılmıştı! 50 gün sonra ailesine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bebekleri enkaz altında kalan ardından kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra Mersin'e getirilen ailenin bebeği, DNA testlerinin ardından 50 gün sonra anne ve babasına teslim edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altından çıkarılmıştı! 50 gün sonra ailesine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurtarma ekiplerince enkazdan kurtarılan bebekler, DNA testlerinin ardından ailelerine teslim edilmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan yabancı uyruklu Katibe ve Naser Alkhalef çiftçinin 10 aylık bebekleri Musa Alkhalef enkaz altında kaldı.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Yapılan arama-kurtarma çalışmalarında bebek bulunduğu yerden sağlıklı bir şekilde çıkartılıp, Mersin Şehir Hastanesi'ne getirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altından çıkarılmıştı! 50 gün sonra ailesine kavuştu - Resim : 1

50 GÜNDÜR ARIYORLARDI

Aile 50 gündür çocuklarını ararken, Mersin'den gelen mutlu haberle sevindi. Aile, çocuklarının Davultepe Çocuk Evleri Sitesi’nde olduğunu öğrendikten sonra DNA testi yaptırdı. Yapılan test sonucunda çocukların, ailenin olduğu belirlenip teslim edildi.

“HER YERDE BEBEĞİMİZİ ARADIK”

Bebeğine kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden anne Katibe Alkhalef, "Kahramanmaraş'a yeni gitmiştik. Eşim daha yeni işe başlamıştı. Depreme evde yakalandık. Evimiz yıkıldı. Bebeğimize ulaşamadık. Her yerde bebeğimizi ararken Mersin'den haber geldi. Bebeğimize kavuştuk. Çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.