Alman görevli “Korkma, ben Daniel” diyerek seslenmişti! Zeynep Hanım'dan kahreden haber geldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Dünyanın dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri depremzedeler için seferber oldu. Enkaz altında kalan kadını Alman görevli "Zeynep Hanım, korkma" sözleriyle sakinleştirmeye çalışması herkesi duygulandırmıştı. Enkazdan yaralı olarak çıkarılan Zeynep Kahraman yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve çevre illerde de büyük yıkıma yol açan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yabancı ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerinin enkaz alanlarındaki çalışmaları sürüyor.

"DANİEL BURADA, KORKMA"
Almanya’dan gelen kurtarma ekibinden Daniel adlı görevli, öğrendiği Türkçe kelimelerle enkaz altında iletişim kurduğu kadına moral vermeye çalıştı. Alman görevlinin “Zeynep Hanım” şeklinde seslendiği kadının “Efendim” şeklinde yanıt verdiği duyuldu. Alman görevli daha sonra, “Daniel burada. Korkma. Tamam. Korkma” diyerek enkaz altındaki kadına destek olmaya çalıştı.

Alman görevli “Korkma, ben Daniel” diyerek seslenmişti! Zeynep Hanım'dan kahreden haber geldi - Resim : 1

"ZEYNEP HANIM HAYATINI KAYBETTİ"
Alman arama kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılan 40 yaşındaki Zeynep Kahraman yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Alman gazeteci Jens Eberl, Zeynep'in ölüm haberini duyurdu. Gazeteci sosyal medya hesabından, “Maalesef acı haber az önce geldi. Zeynep kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti” açıklamasını yaptı. 

"İLK 48 SAAT ÖNEMLİDİR"
Alman Uluslararası Arama ve Kurtarma ekibinin lideri Steven Bayer "Böyle zorlu kurtarma operasyonlarında enkazdan çıkanlar için ilk 48 saat önemlidir. Bu nedenle doktorlar 48 saati beklerler sonra hastanın kurtulduğunu söylerler. Fakat o, 100 saatten uzun bir süre toprağın içinde gömülü kaldı" dedi.

Alman görevli “Korkma, ben Daniel” diyerek seslenmişti! Zeynep Hanım'dan kahreden haber geldi - Resim : 2

"100 SAATTEN FAZLA SÜRE GÖMÜLÜ KALDI"
Ekipten bir kişi, "Sonuçta 100 saatten fazla bir süre boyunca gerçekten gömülü kaldı. Ancak kurtarma ekiplerinin çabaları boşa gitmedi. İnsanın ailesinin kollarında ölebilmesi ve bundan önceki son anlarını yaşayabilmesi için her saniye önemlidir. Biz başladıktan 10 saat sonra ilk insani teması kurdu ve çevirmenle, bizimle ve hatta ailesiyle konuşabildi. Sonunda ailesi onu kucaklarına alabildi" ifadelerini kullandı.

KARDEŞİ GÖREVLİLERİN ELİNİ TEK TEK ÖPMÜŞTÜ
Ablasının enkazdan çıkartıldığını öğrendiği anlarda Alman ekibiyle kız kardeş Zübeyde Kahraman tek tek sarılarak mutluluğunu paylaşmış, Alman ekibinin tek tek ellerini öpmüştü.