Kaldırım taşlı saldırı ve gasp girişiminde bulunmuştu: Taksiye saldıran sanığın cezası belli oldu

İzmir’de geçen sene bir taksi şoförü, aracına binen kişi tarafından kaldırım taşıyla saldırı ve gaspa uğramıştı. Olayla ilgili yürütülen davada sanığın cezası belli oldu. Sanık, 8 yıl 1 ay 15 gün hapse çarptırıldı.

Kaldırım taşlı saldırı ve gasp girişiminde bulunmuştu: Taksiye saldıran sanığın cezası belli oldu

Taksi şoförüne önce kaldırım taşıyla saldırmış, ardından yumruk atmıştı. O saldırganın cezası da netleşti. Olay, 10 Ekim 2023 tarihinde İzmir’de yaşanmıştı. Müşteri kılığındaki gaspçı, 62 yaşındaki taksici Selim Keleş’i boş bir sokakta götürmüş, poşetin içine gizlediği kaldırım taşıyla yaralamıştı. Saldırgan İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savunması pek inandırıcı bulunmadı. Aşırı alkollü olduğu için vurduğunu, poşeti ise içinde alkol taşımak için yanına aldığını söyledi ve amacının öldürmek olmadığını öne sürdü. Tahliyesini talep etti.

Keleş’in avukatı ise olayda kullanıldığı iddia edilen 3 kilo 600 gram ağırlığındaki parke taşını delil olarak mahkemeye sundu ve “taşla öldürmeye tam teşebbüs” konusunda inceleme yapılmasını talep etti. Mahkeme, “gece vakti silahla yağma” suçundan saldırganı 13 yıl hapse çarptırdı. Olayın teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı cezada indirim uygulandı. Sanık, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.