Kaldırımda yürüyen öğretmen ile üniversite öğrencisi hayatını kaybetmişti! Korkunç kazada sürücüye tahliye kararı!

Ankara'da bir sürücü, hız sınırını aşıp, kaldırımda yürüyen matematik öğretmeni ile üniversite öğrencisine çarparak ölümlerine neden olmuştu. Feci kazada, olay yerinden kaçan sürücünün 3 ay sonra tahliyesine karar verildi. Kazada, hayatını kaybedenlerin yakınları tepki gösterdi.

Kaldırımda yürüyen öğretmen ile üniversite öğrencisi hayatını kaybetmişti! Korkunç kazada sürücüye tahliye kararı!

Ankara'da meydana gelen korkunç kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kazada, sürücü tahliye edildi. 

KAZADAN 2 GÜN SONRA POLİSE TESLİM OLDU!

Etimesgut ilçesi 1'inci TBMM Caddesi'nde, 26 Şubat'ta; Mehmet Can Dandin'in kontrolü kaybettiği 06 AEG 869 plakalı otomobil, kaldırımda yürüyen Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Umut Can ve ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu matematik öğretmeni Ekin Sert'e atandı. Can ve Sert, hayatlarını kaybederken, sürücü Mehmet Can Dandin ve yanındaki 3 arkadaşından kaçtı. Hız sınırı 50 kilometre olan yolda 112 kilometreyle gidilen, kavşakta ışık odaklamalarının ortaya çıktığı ve ayrılan Dandin, 2 gün sonra polise teslim oldu. Dandin, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklanırken, 3 arkadaşı ise serbest bırakıldı.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORDU, TAHLİYE EDİLDİ!

Mehmet Can Dandin, tutuklanmasından yaklaşık 3 ay sonra 22 Mayıs'ta avukatının itirazıyla Sulh Ceza Hakimliği'nce, 500 bin liralık teminat bedeli ödemesi kabul edildi, konutu terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliye edildi. Dandin'in tahliyesinden 2 gün sonra, 24 Mayıs'ta ise iddianame hazırlandı. Dandin hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yapılan iddianame, Ankara Batı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. İddianamede Dandin'in, yanındaki 3 arkadaşıyla lokantada alkol çözümlemelerinin ardından kiralık otomobile bindiği belirtildi. Mehmet Can Dandin'in, hız sınırının 50 kilometre olduğu yolda 112 kilometre hızla gittiği, yolun virajlı olması ve alkolün de buzun kontrolünü kaybetmesi ve yürümesine izin verilen, arkadaşları tanımayan Umut Can ve Ekin Sert'e çarpıp ölümlerinin yollandığı belirtildi. Adli tıp raporuna göre Dandin'in aslı kusurlu olduğu, ölen Ekin Sert ve Umut Can'ın kusursuz performansının anlaşıldığı belirtildi.

SÜRÜCÜNÜN TAHLİYE EDİLMESİNE AİLEDEN TEPKİ!

Daha sonra silah kullanılmadan önce ateşlenen görüntüler ortaya çıkıyor ve iddia edilen suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen Mehmet Can Dandin'in henüz soruşturma tamamlanmadan tahliye edilmesi tepkisine dikkat çekti. Ölen Umut Can'ın annesi Hülya Can, ayrılma kararına tepki gösteriyor, "Benim çocuğum ve Ekin, yolda yürürken hiçbir suçları yokken bir cani tarafından katledildiler. 'Katledildiler' diyor; çünkü kaza değildi bu, cinayetti. Ama 3 ay yattı, birçok suçu olması Şu anda belki başka Ekinleri, umutları öldürecek. Biz adaletten yardım istiyoruz; 'onlara sığınıyoruz' dedik ama salıverildiler, biz bunu istemiyoruz. , biz bunu istemiyoruz adaletimizden. Benim çocuğumun hayalleri vardı, gitara çok meraklıydı 'Ben müzisyen olacağız' diyordu" dedi.

Baba İbrahim Can da acılarının hala çok taze olduğunu anlatarak, "Acımız hala geçmedi, yıl boyunca Türkiye'de trafik kazalarının boyunca geçilmediğinden bahsediliyor. Suç işlemiş sabit olan bir kişi, katili 3 ay yatırıp serbest bırakma mevcut kazalara, cinayetlere, mevcut olaylara davetiyelerden çıkartmaktan başka bir Bunun tek sorumlusu devlettir, Adalet Bakanlığı'dır.Sen 2 tane fidan gibi genci, hiçbir suçları yokken kurallarda katlet, ez.3 ay sonra güle oynamaya çık, gez.Bu hangi adalette var? En ağır cezayı, gerekli en ağır cezayı talep ediyorum. Benim çocuğunun kanı yerde mi kalacak? Sanık suç makinesi, organize var, magandalığı var" diye konuştu.

"CANININ BEDELİ 500 BİN LİRA MIYDI?"

Matematik öğretmeni Ekin Sert'in öğretmen eşi Gözde Sert ise "Eşim ve Umut, Mehmet Can adı verilen bir cani, bir katil, insanlık dışı biri tarafından öldürüldü. Ancak daha 3'üncü ayını doldurmadan bu adamın dışarıda öğrendiği. Yani bu kişi insan diyemiyor Sokaklarda o kadar rahat yürüyebiliyor ki, şu an belki de Eryaman'da bir başka Ekin'i, bir başka Umut'u öldürmek için sokaklarda. Herhangi bir yerde bir adaletsizlik varsa orada olmayı tercih eden 2 kişinin bedeli 500 bin liraydı? Talebim bu insanın bir an önce tutuklu olarak yargılanması, en ağır cezayı alsın ama inanın; Yok. 'Ekin ben başaramadım' demek o kadar koydu ki, çünkü başaramadık. Bizde bir sorun yoktu, fazlasıyla geliyorduk, sesimizi de duyurmaya çalışıyoruz ama olmuyor, başaramıyoruz" hayatı kullandı.

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ EDİLDİ!

Ailelerin avukatı Akıner Tosun ise tahliye kararına itiraz edildiğini belirtti, "Sulh Ceza Hakimliği'nin tahliyeye karar verme gerekçesi delillerin toplanmış olması. Delillerin toplanmış olması tek başına tahliye için yeterli değil. Olayın oluşumunu incelediğimiz zaman da hız sınırını aşıyor. Bu bile taksirin kesilmesinin Olaydan önce sanık kırmızı ışıkta geçme, drift atma şeklindeki trafik için tek başına yeterli bir sebep var. Çok sayıda harekette bulunuyor. Sanığın 3 adet kesinleşmiş cezası varken bu olaydan da tekrarlanan tahliye kamunun vicdanını rahatsız ediyor" diye konuştu.