KALIN HANİYE İLE GÖRÜŞTÜ: "TÜRKİYE FİLİSTİN'İN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK"

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI BAŞKANI İBRAHİM KALIN, HAMAS SİYASİ BÜRO BAŞKANI İSMAİL HANİYE İLE GÖRÜŞTÜ. GÖRÜŞMEDE,, ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE GELİNEN SON DURUM ELE ALINDI.

KALIN HANİYE İLE GÖRÜŞTÜ: "TÜRKİYE FİLİSTİN'İN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK"

7 Ekim’den bu yana yaşanan İsrail vahşeti sürüyor. Filistinli masumlar, hayattan koparılmaya devam ediyor. Dünyanın gözü önünde yaşanan soykırım girişimine “dur” demek için Türkiye temaslarını sürdürüyor.

Son olarak Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüştü. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, ateşkes görüşmelerinde gelinen son aşama değerlendirildi. Kalıcı ateşkesin sağlanması noktasında atılacak adımlar masaya yatırıldı. Rehine takası ve insani yardımların ulaştırılması konuları da ele alındı.

MİT Başkanı Kalın, görüşmede Haniye’nin İsrail saldırısında hayatını kaybeden ablası için başsağlığı dileklerini iletti. Filistin halkı için de taziye dileklerini yineledi. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceği mesajını bir kez daha vurguladı.