Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerine yönelik meteorolojiden uyarı geldi. Çok etkili olacak

Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerine yönelik meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. Resmi kaynaklar tarafından yapılan son dakika uyarısı kapsamında, Ege'nin kıyı kesimleri, Trakya, Karadeniz ile Batı Akdeniz'de şiddetli sağanak beklentisi yüksek. Meteoroloji tarafından verilen resmi uyarınca yağışların, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerine yönelik meteorolojiden uyarı geldi. Çok etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü her birisini tek tek uyardı. Ege'nin kıyı kesimleri, Trakya, Karadeniz ile Batı Akdeniz'de şiddetli sağanak beklentisi olduğunu ifade eden yetkililer yağışların ayrıca Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetle etkili olmasının beklendiğini ifade etti. 

SAĞANAK YAĞMUR GÖK GÜRÜLTÜSÜ İLE GELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Manisa, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa'nın güneyi ve Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerine yönelik meteorolojiden uyarı geldi. Çok etkili olacak - Resim : 1

KARABÜK, KASTAMONU VE SİNOP ÇEVRELERİNDE BEKLENİYOR

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üstünde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışların; Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerine yönelik meteorolojiden uyarı geldi. Çok etkili olacak - Resim : 2