Karadeniz'den adeta o fışkırıyor! Tonlarcası Anadolu'ya doğru yola çıktı

1 Eylül ile başlayan balık sezonu hem balıkçının hem de balık severlerini yüzünü güldürdü. Kalkan yasakla beraber Karadeniz'e açılan Karadenizli balıkçı kasa kasa palamut ile geri döndü. Bu sene yaşanan palamut bolluğu ise hem balıkçının hem tüketicinin yüzünü güldürecek cinsten. Akçakoca’dan denize açılan balıkçılar 3 bin kasa palamut ile limana döndü. Tonlarcası Anadolu'ya doğru yola çıktı.

Karadeniz'den adeta o fışkırıyor! Tonlarcası Anadolu'ya doğru yola çıktı

1 Eylül itibari ile kalkan balık yasağının ardından Karadenizli balıkçılar Karadeniz'e açıldı. Ellerinde kasa kasa balık ile geri dönen balıkçıların yüzü gülüyor. Bu sene adeta palamut bolluğu var. Akçakoca’dan denize açılan balıkçılar 3 bin kasa palamut ile limana döndü.

BU SENE DENİZ PALAMUT KAYNIYOR

Avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısı Akçakoca‘da balıkçılar avlanmaya başladı. Adeta palamut fışkıran denizden tonlarca balık ile dönen balıkçıların yüzü güldü. Karadeniz’de avlanarak Anadolu’ya sevkiyatı yapılan palamudun tanesinin 75 liradan satıldığını belirten Balıkçı Barış Güler, “Balık fiyatları hava şartlarına göre değişiyor.

Şu anda tezgahta palamut 75 lira ama bol palamut var. İlerleyen zamanlarda fiyatlarda aşağıya düşme olacaktır. Palamut balığına halk dilinde halkın makarnası derler; doyurucu ve vitamini bol balık" ifadelerini kullandı.

 

Karadeniz'den adeta o fışkırıyor! Tonlarcası Anadolu'ya doğru yola çıktı - Resim : 1