Karahantepe kazılarında ortaya çıktı! Bakan Ersoy yeni keşif hakkında açıklamalarda bulundu

Şanlıurfa Karahantepe mevkiinde yapılan arkeolojik kazılar sırasında ortaya çıkan figür şaşkınlığa neden oldu. Bir kulübenin tabanında arkeologlar tarafından çıkartılan ve hemen inceleme altına alınan figür hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Karahantepe kazılarında ortaya çıktı! Bakan Ersoy yeni keşif hakkında açıklamalarda bulundu

Şanlıurfa Karahantepe mevkiinde uzun süredir kazı çalışmaları yürüten ekip bir kulübenin taban kısmını kazdıkları sırada enteresan görünümlü bir figür ile karşılaştı. Koşar halde betimlenen yaban eşeği figürünü hemen koruma altına alan ekipler konu ile ilgili detaylı araştırmaların devam ettiğini açıkladı.

NEOLİTİK ÇAĞ'DAN KALDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Neolitik Çağ'ın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak tarihin derinliklerine ışık tutan Karahantepe'de yeni keşif

Taş Tepeler projemiz dünya tarihine ışık tutmaya devam ediyor... Karahantepe’deki bir kulübenin tabanında koşar halde betimlenen yaban eşeği figürüne ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

"Şanlıurfa'mızda ilk kez gerçekleştirilecek olan Dünya Neolitik Kongresi öncesinde ulaşılan eser, nadir örneklerden biri olarak döneminin sanat anlayışını yansıtıyor" diyen Bakan Ersoy, "Bu eşsiz eseri gün ışığına kavuşturan ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Karahantepe kazılarında ortaya çıktı! Bakan Ersoy yeni keşif hakkında açıklamalarda bulundu - Resim : 1