Kardeşi babasını öldürdü! Ağabeyin ifadesi ise ters köşe etkisi yarattı!

Bursa'da geçtiğimiz yıl Şubat ayında 33 yaşındaki Hakan Demirel babası 60 yaşındaki Mustafa Demirel'i tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Hakim karşısına çıkan sanığın ağabeyinin ifadesi ise şaşırttı. ağabey H.D babasının zor bir insan olduğunu belirterek, kardeşinden şikayetçi olmadığını ifade etti.

Kardeşi babasını öldürdü! Ağabeyin ifadesi ise ters köşe etkisi yarattı!

Bursa'da Osmangazi Kükürtlü Mahallesi 1. Mutlular Caddesi'ndeki bir apartmanın bodrum katında bir olay yaşandı. 60 yaşındaki Mustafa Demirel'in oğlu 33 yaşındaki Hakan Demirel, 10 Şubat 2023'te polis merkezine giderek, babasını evde silahla vurulmuş halde bulduğunu söylemişti. AA'da yer alan habere göre polis, baba Demirel'in evine en son oğlu Hakan Demirel'in, ihbardan bir gün önce geldiğini belirlemişti.

Kardeşi babasını öldürdü! Ağabeyin ifadesi ise ters köşe etkisi yarattı! - Resim : 1

KIZ ARKADAŞINA KÜFÜR İDDİASI

Gözaltına alınan Hakan Demirel, polise önce yanıltıcı bilgiler vererek suçunu kabul etmemiş, daha sonra ise babasını, sevdiği kız ile olan ilişkisine onay vermediği ve kız arkadaşına küfrettiği için sinirlenerek pompalı tüfekle ateş ederek öldürdüğünü itiraf etmişti. Bunun üzerine 11 Şubat'ta evde asma katta Mustafa Demirel'in cesedi bulunmuştu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hakan Demirel, sevk edildiği adliyede hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kardeşi babasını öldürdü! Ağabeyin ifadesi ise ters köşe etkisi yarattı! - Resim : 2

KATİL KARDEŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

 Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Hakan Demirel (33), maktul Mustafa Demirel'in yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile sanığın avukatı katıldı. Sanığın ağabeyi H.D, babasının zor bir insan olduğunu belirterek, kardeşinden şikayetçi olmadığını ifade etti.

Kardeşi babasını öldürdü! Ağabeyin ifadesi ise ters köşe etkisi yarattı! - Resim : 3

"KARTLARI AALMAK İÇİN ÖLDÜRMEDİM"

Mahkeme başkanının, olayın ardından maktulün banka kartıyla harcama yapıldığının görüldüğünü sorması üzerine sanık, "Babamın kartları bende duruyordu. Kartların şifresini bana vermişti. Kartları almak veya alışveriş yapmak için onu öldürmedim. Daha sonra teslim olmaya karar verdiğim için altın alarak nakde çevirdim." dedi. Babasının öldüğünü bildiğini ancak kimseye söyleyemediğini anlatan sanık, akrabalarının şüphelenmemesi için bu sürede onun telefonuna mesajlar attığını dile getirdi.

Kardeşi babasını öldürdü! Ağabeyin ifadesi ise ters köşe etkisi yarattı! - Resim : 4

PİŞMANIM DEDİ 

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında sanık Hakan Demirel'in "üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talebinde bulundu. Tekrar söz verilen sanık, vicdan azabı çektiğini belirterek, "Mekanı cennet olsun, pişmanım." dedi. Sanık avukatının mütalaaya karşı süre talebini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.