Karşılıklı peş peşe saldırılar: İsrail Beyrut’un güneyini vurdu! Can kaybı 12'ye yükseldi

İsrail, Lübnan’ın Başkenti Beyrut’un güneyindeki hedefleri vurdu. Sosyal medyada da Hizbullah'ın etkin olduğu Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nden dumanların yükseldiği görüldü. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu Beyrut'un güneyine F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye, yaralıların sayısı ise 9’u ağır olmak üzere 66’ya yükseldi.

Karşılıklı peş peşe saldırılar: İsrail Beyrut’un güneyini vurdu! Can kaybı 12'ye yükseldi

 İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, "IDF, Beyrut'ta hedefe yönelik bir saldırı gerçekleştirdi" denildi.

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıların ardından sınırda çatışmalar şiddetlendi.

 HİZBULLAH KATYUŞA FÜZELERİ İLE HEDEF ALDI 

Hizbullah, İsrail'i Katyuşa füzeleri ile hedef aldı. 

İsrail ise başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'a yakın Al-Manar televizyonu, saldırı haberini aktarırken, Lübnan güvenlik kaynakları da bombardımanı doğruladı.

NOKTA SALDIRISI YAPILDI 

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Beyrut'a "bir nokta" saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Reuters’a konuşan güvenlik kaynaklarına göre, Beyrut’un güneyinde gerçekleşen saldırı Hizbullah’ın kilit önemdeki tesislerine yönelikti ve saldırıda üst düzey bir Hizbullah üyesi hedef alındı. Özellikle bir binanın nokta atışı hedef alındığı belirtildi.

HİZBULLAH KOMUTANI HEDEF ALINDI

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından Akil’i hedef aldı.

İsrail'in Beyrut'un güneyini bombaladığı saldırıda Hizbullah'ın operasyonlar komutanı İbrahim Akil'in öldüğü açıklandı.

Karşılıklı peş peşe saldırılar: İsrail Beyrut’un güneyini vurdu! Can kaybı 12'ye yükseldi - Resim : 2

Akil, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin 1983'te bombalanmasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

Karşılıklı peş peşe saldırılar: İsrail Beyrut’un güneyini vurdu! Can kaybı 12'ye yükseldi - Resim : 3

CAN KAYBI 12'YE YÜKSELDİ

İsrail’in Lübnan’da düzenlediği saldırının bilançosu artıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye, yaralıların sayısının ise 9’u ağır olmak üzere 66’ya yükseldiği belirtildi.

IDF'ten yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 60 roket atıldığı belirtildi. Ülkenin kuzeyindeki Safed şehri ve Celile bölgesi ile çok sayıda yerleşim yerinden siren sesleri yükselirken, roketlerden bazılarının imha edildiği aktarıldı.

 

Karşılıklı peş peşe saldırılar: İsrail Beyrut’un güneyini vurdu! Can kaybı 12'ye yükseldi - Resim : 4

Daha sonra 70 roket daha ateşlendiği, bazılarının düşürüldüğü ifade edildi. Son olarak İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı kaydedildi.

Hizbullah'ın şu ana kadar 150 roket ateşlediği vurgulandı.

İsrail ordusu iç cephe komutanlığının, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.