Kars'ta yamaç paraşütü heyecanı: 4 gün süren eğitim sonrası pilotlar uçuşlarını yaptı

Adrenalin tutkunları rotasını bu kez Kars’a çevirdi. İlk kez yamaç paraşütü yapıldı. Doğanın eşsiz güzelliği eşliğinde deneyimler yaşandı. Eğitmenler şimdi adrenalin tutkunlarını Kars’a bekliyor.

Kars'ta yamaç paraşütü heyecanı: 4 gün süren eğitim sonrası pilotlar uçuşlarını yaptı

Fethiye, Kaş, Kapadokya’dan sonra, adres bu kez Kars. Paraşütçüler rotasını ülkenin en doğusu Kars’a çevirdi. Yahni Dağı ile Üçler Tepesi’ne gelen sporcular bölgede ilk kez yamaç paraşütü yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün girişimiyle, Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından kentteki 5 kursiyere yamaç paraşütü eğitimi verildi.

 Dört gün süren eğitimin ardından paraşütle atlama denemeleri başladı. Pilotlar yamaca çıkarak teker teker kendilerini bıraktılar ve yaşadıkları şehrin güzelliklerini havadan gözlemleyerek unutulmaz anlara şahit oldular.

Kars’ta ilk kez başlayan yamaç paraşütü eğitimi hem pilotları hem de adrenalin tutkunlarını heyecanlandırdı. Bölgede lisanslı tepelerin açılmasıyla, hava sporlarının gelişmesine katkı sağlanıyor. Adrenalin tutkunu gençlere bir yandan ilham verilirken, turizme de büyük destek sağlanıyor. Kars’ta başlayan yamaç paraşütü eğitmenleri, macera ve adrenalin tutkunlarını bekliyor.