Kastamonu için son dakika uyarısı geldi! Yağış gümbür gümbür geliyor

Kastamonu için Kastamonu Valiliği'nden sarı kodlu uyarı geldi. Bugün öğle saatlerinden sonra etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağmura karşı vatandaşlarımızı önemle uyaran valilik önemle önlem uyarısında bulundu.

Kastamonu için son dakika uyarısı geldi! Yağış gümbür gümbür geliyor

Kastamonu için sarı kodlu uyarı Kastamonu Valiliği'nden geldi. Resmi makamlar tarafından yapılan resmi uyarıya göre sağanak yağış öğleden sonra saatlerde etkili olması bekleniyor. 

SARI KODLU UYARI GELDİ

Meteoroloji tarafından Kastamonu için ‘sarı’ kodlu, kuvvetli sağanak yağış tahmini yapıldı. Yapılan tahminle ilgili Kastamonu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yağış sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre Kastamonu’nun çevrelerinde bugün öğlen saatlerinden itibaren, 12.00-20.00 saatleri arası yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.