Kastamonu Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'a 2 yıl hapis cezası!

Kastamonu Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın görev yaptığı dönemde, belediyeye ait bir mülkü yasa dışı olarak kullanması nedeniyle açılan davada, 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Öte yandan, Aydın’ın görevini kötüye kullanmanın yanı sıra suç uydurduğu gerekçesiyle de mahkum olduğu belirtildi. Bu eylemi nedeniyle de 8 ay hapis cezasına çarptırılarak, toplam da 2 yıl 2 ay hapis cezası almış oldu.

Kastamonu Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'a 2 yıl hapis cezası!

Kastamonu 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Kastamonu Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın hakkında yürütülen davada kararını verdi.

Mahkeme, Aydın’ı görevi kötüye kullanma ve suç uydurma suçlarından toplam 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezalar, Yargıtay onayından sonra infaz edilecek.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Mahkeme tutanaklarına göre, eski rektör Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemde, belediyeye ait bir mülkü yasa dışı olarak kullandı ve görevini kötüye kullandı. Bu eylemi ile 1 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Ayrıca, Aydın’ın görevini kötüye kullanmanın yanı sıra suç uydurduğu gerekçesiyle de mahkum olduğu belirtildi. Bu suçtan da 8 ay hapis cezası aldı. Toplam 2 yıl 2 ay hapis cezasına karar verildi. 

Mahkeme, cezaların ertelenmesine yer olmadığına hükmetti ve Yargıtay onayı sonrası infaz sürecinin başlayacağını belirtti.