Türkiye genelinde yaşanan düşük hava sıcaklıklarının ardından bu yıl kış erken geldi ve ülkenin pek çok ilinde kar yağışları görüldü. Her tarafın beyaza boyandığı şehirde, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü ekip, ormanlık alanda çalışma yaptıkları sırada, karla kaplanan ağaçların arasındaki 3 karaca ile karşılaştı.
CEP TELEFONU İLE GÖRÜNTÜLEDİLER
Orman ekibi, cep telefonu ile karacaları görüntüledi. Konu ile ilgili Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan paylaşımda, “Ormanda sadece ağaçlar yok, güne can dostlarımız ile başlıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Hayvanlar, kameraya bir bakış attıktan kısa bir süre sonra ormanda gözden kayboldu.
DAĞLARIN ETEKLERİNDE YAŞIYORLAR
Karaca (Capreolus capreolus) Avrupa, Anadolu ve Hazar Denizi'nin kıyılarında bulunan bir geyik türüdür. Ural Dağları'ndan doğuda Çin'e ve Sibirya'ya kadar dağılmış bulunan ayrı bir tür ise Sibirya karacası (Capreolus pygargus) olarak bilinir. İki tür karaca Kafkas Dağları'nda bir araya gelir. Karaca bu dağların güney eteklerinde yer alırken, Sibirya karacası da kuzey eteklerinde bulunur.
ENDER GÖRÜLÜR YA DA HİÇ GÖRÜLMEZ
Karaca, kuzey İskandinavya ile İzlanda, İrlanda ve Akdeniz adaları dışında Avrupa'nın birçok bölgesinde görülür. Akdeniz bölgesinde yalnızca dağlık alanlarda bulunur, düzlüklerde ya ender görülür ya da hiç görülmez. Türkiye'de sıcak bölgelerde seyrek ağaçlı yerlerde görülür. Genellikle otsu bitki ve yapraklarla beslenirler.