Kayıp haberiyle gündeme geldi: 13 yaşındaki Sevda'nın itiraflarıyla baba gözaltına alındı!

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın ardından bir kayıp haberi de İstanbul'dan gelmişti. 3 gündür kayıp olan Sevda'nın bulunması, aile içindeki acı gerçekleri de ortaya çıkardı. Polis ifadesinde evden kaçma sebebini anlatan Sevda, koruma altına alınırken babası gözaltına alındı.

Kayıp haberiyle gündeme geldi: 13 yaşındaki Sevda'nın itiraflarıyla baba gözaltına alındı!

Türkiye henüz Diyarbakır'da vahşice katledilen Narin'in acısını yaşarken, çocuklara uygulanan çeşitli istismar vakaları ne yazık ki dinmiyor.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde dedesi Erol Y. ve anneannesiyle yaşayan 13 yaşındaki Sevda Y., cuma günü annesiyle gittiği okul alışverişi sonrası kayboldu.

ÇOCUĞUN İFADESİNDEKİ ŞİDDET VE DİLENDİRME İDDİASI

Torunundan 3 gündür haber alamayan Erol Y., durumu polise bildirdi. Kayıp ihbarının ardından çalışma başlatan ekipler, Sevda Y., ve dün evden kaçtığı öğrenilen 14 yaşındaki M.G.S.'yi Kadıköy'de buldu.

Emniyetteki işlemleri sırasında Avcılar'daki evine dönmek istemediğini; dilendirildiğini ve şiddet gördüğünü söyleyen Sevda Y., ailesine teslim edilmeyerek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

Öte yandan Sevda Y.,'nin emniyetteki işlemleri sırasında M.G.S. ile 16 yaşındaki ağabeyi E.Y.'yi zorla evlendirilmek istendiğini söylediği öğrenildi.

ZORLA EVLENDİRİLME İDDİASI

Bir televizyon programında katılan baba S.Y. canlı yayın sırasında kızının bulunduğun öğrendi. Yayın sırasında kızının polise verdiği, 'Beni ve arkadaşım Medine'yi zorla dilendirmek istiyorlardı. Birlikte evden kaçtığım arkadaşım Medine'yi ağabeyim ile evlendirmek istiyorlar" şeklindeki iddialarını duyan baba, ayakta durmakta zorlandı. Kızının iddiaları üzerine baba S.Y. gözaltına alınırken ekiplerin soruşturması devam ediyor.