Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. gün! Amca gözaltına alındı! Babası konuştu: Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar

Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. güne gelindi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin de muhtarı olan S.G. gözaltına alındı. 8 yaşındaki Narin Güran’ın babası Arif Güran, çıkan haberlere tepki gösterdi. Güran, "Bu karalama niye?. Hepimizin niyeti kızımın bulunmasıdır. Oğlum suçluysa, ben suçluysam bu devletin bileceği bir şey. Biz bekliyoruz. Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar." diye konuştu.

Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. gün! Amca gözaltına alındı! Babası konuştu: Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar

Kayıp Narin'i arama çalışmaları 12. gününde devam ediyor. Ancak ekipler şimdiye kadar yeni bir ize rastlamadı.

Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. gün! Amca gözaltına alındı! Babası konuştu: Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar - Resim : 1

AMCA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da 12 gündür kayıp Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin de muhtarı olan S.G. gözaltına alındı. Narin’in anne ve babasından alınan DNA örnekleri şüpheli ile karşılaştırılacak.

DNA ÖRNEKLERİ EŞLEŞTİ

Öte yandan, Amcanın aracından alınan DNA örnekleri, Narin'in kıyafetleri ve battaniyesinden alınan örneklerle eşleşti.

Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. gün! Amca gözaltına alındı! Babası konuştu: Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar - Resim : 2

BABASI KONUŞTU: SOSYAL MEDYADAN BİZİ İNCİTMEYİN

Diyarbakır’da 11 gündür kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın babası Arif Güran, gözaltılar ile ilgili konuştu. “Muhtarı da ifade için çağırırlar, beni de annesini de çağırırlar. Bu karalama niye?” diyen Güran, “Hepimizin niyeti kızımın bulunmasıdır. Oğlum suçluysa, ben suçluysam bu devletin bileceği bir şey. Biz bekliyoruz. Oğlum için de öyle dediler. Diş Narin’in çıkmış dediler, yalandır. Bugün valilik ne açıklama yaparsa doğrudur. Sosyal medyada başka yerde ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar. Anne ifadeye gitmedi, rahatsızdı, hastaneye gitti” dedi.

"GEREKEN NE İSE DEVLET ZATEN YAPIYOR"

“Köyün muhtarıdır gidip ifade veremez mi, ya da gidip başkası için gidemez mi, kendi ifadesi için gidemez mi?” diyen Güran, “Biz de sizin gibi bekliyoruz. Zaten uyuyamıyoruz, içemiyoruz. Aklımız başımız da değil, sosyal medyadan bizi incitmeyin. İfadeye çağrılabiliriz bu doğal bir şey. Perişan olduk. Bir de bu tür haberleri görünce. Şu an telefon kullanamıyoruz, ayıptır. Biz buradayız. Geçen gün biraz rahatsızdım hastaneye gittim, babası kalp krizi geçirmiş dediler. Bunun gibi nice şeyler. Gereken ne ise devlet zaten yapıyor” ifadelerini kullandı.

"KIZIMIZI İSTİYORUZ, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Güran, kızı ile ilgili şu ana kadar ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını belirterek, "Herhangi bir şey söyleyemeyiz. Bugün valilik dese anne, baba, amca, dayı gözaltına alınmış; doğrudur. Baba burada, anne evde. İfadeye herkes gidiyor, ben bile gitmişim. Eşim gitmiş, oğlum gitmiş. Bizim köylülerimiz gitmiş. Bu yalan haberlerle artık yemin ederim, kızımızın acısını yaşayamıyoruz. Bizi eziyorlar. Bu sosyal medyada olan bu küfürler ayıptır. Kızımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Kameraya, ona, şuna buna meraklı insanlar değiliz. Valiliğin, İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya yalan diyebilir miyim? Ben kimim, bu devletten büyük müyüm? Şu an hepimiz devletin söyleyeceği kelimeye bakıyoruz. Başka bir şey yok. Sonunda devlet bize bir şey diyecek. Hak yerini bulsun. Allah bırakmasın. Bize bu acıyı yaşattılar. Şu an hiçbir şey yok, olsa sizinle paylaşırım. Komutanlarımın ağzına bakıyorum. 'Şu an süreç devam ediyor. Sabredeceksin' diyorlar. Ben de namazımı kılıp, Allah'ıma şükrediyorum, sabrediyorum" dedi.

KOMANDOLAR ARAZİ ÇALIŞMALARINA KATILDI

Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. gün! Amca gözaltına alındı! Babası konuştu: Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar - Resim : 3

Çok sayıda komando, Tavşantepe Mahallesi’ne komşu kırsal Sarıdallı Mahallesi mevkiinde arazide arama çalışması gerçekleştirdi.

Komandolar arazide ve mısır tarlalarında yaptıkları çalışmalarda buldukları elbise ve bez parçalarını delil olarak alıp, incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Arama çalışmaları sürüyor.

Kayıp Narin'i arama çalışmalarında 12. gün! Amca gözaltına alındı! Babası konuştu: Ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar - Resim : 4

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta 8 yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasının ardından arama çalışmaları başlatılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Narin'in 18 yaşındaki abisi gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki ağabeyin kolunda görülen ısırık izleri şüphe çekerken İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde bu izlerin Narin'e ait olmadığı belirlenmiş, ağabey de bunun üzerine serbest bırakılmıştı.

Narin'i bulmak için yapılan aramalar 11'inci gününde devam ederken yeni gözaltı haberi geldi.

Soruşturma kapsamında amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin de muhtarı olan S.G. gözaltına alındı.