Kayseri'de yılkı atlarını görmeye giden vatandaşları arabada esir aldılar! Eşkıyalar çocuklu arabaya saldırdı

Kayseri'de meydana geldiği iddia edilen olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre Kayseri'de doğal ortamda dolaşmalarıyla bilinen yılkı atlarını görmeye giden bir aileden bölgedeki değnekçiler para istedi. Ailenin vermek istememesi üzerine ise çocuklu araç esir alındı. Vatandaşlar, görüntülerdeki kişilerin cezalandırılmasını istiyor.

Kayseri ilimizde dehşet veren bir olay meydana geldi... Sosyal medyada kısa süre içerisinde viral olan ve vatandaşlarımızın büyük tepkisini çeken olay, Asayiş Berkemal  sayfası tarafından paylaşıldı. 

YILKI ATLARINI GÖRMEYE GİTTİLER

Elde edilen  bilgiye göre vatandaşlar, Kayseri'de ve çevre illerde başıboş şekilde dolaşmalarıyla bilinen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altında bulunan atları izleyerek fotoğraf çektirmeye gitti. 

Kayseri'de yılkı atlarını görmeye giden vatandaşları arabada esir aldılar! Eşkıyalar çocuklu arabaya saldırdı - Resim : 1

YANLARINA GELİP PARA İSTEDİLER

Ancak bu sırada atın üzerindeki bir kişi, vatandaşların yanlarına gelerek fotoğraf çektirdikleri için ücret talep etti. Vatandaşların bu parayı vermek istememesi üzerine ise taraflar arasında tartışma meydana geldi. 

İÇİNDE BEBEK OLAN ARABAYA SALDIRI

Vatandaşların tepki göstermesiyle birlikte iyice zıvanadan çıkan eşkıyalar, içerisinde bebek ve yaşlının olduğu arabanın etrafını sararak kapıyı açmaya çalıştı. Arkadan gelen bir başka eşkıya ise arabanın camına soba ile vurarak camları kırmaya çalıştı. 

Bu anda kayıtta olan kamera, dehşet anlarını saniye saniye kaydetti. Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından İçişleri Bakanlığı'na seslenen vatandaşlar, şahısların gözaltına alınarak cezalandırılmasını talep etti. 

GÖZALTINA ALINDILAR

Bu kapsamda olayla ilgili A.K. (55), B.K. (69), M.B.D. (19) ve O.K. yakalandı. Şüpheliler, 'Tehdit', 'Kasten yaralama', 'Hakaret' ve Mala zarar verme suçlarından gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.