Kazanmak önemli ama oyunla zor!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonu 1.haftada Galatasaray ile Hatayspor arasında oynanan maçla başladı. Yeni sezonunun tüm kulüpler, teknik direktör, futbolcular ve taraftarlar için güzel geçmesini diliyorum.

 Galatasaray – Hatayspor maçına dönecek olursak müsabakanın sarı-kırmızılı takım açısından zor geçtiğini söyleyebiliriz. Özellikle ilk yarıda topa sahip olsa da organizasyonda eksik olan bir Galatasaray vardı, Hatayspor ise sahaya iyi yayılarak rakibini karşılamayı seçti. Galatasaray duran toplarla pozisyon bulurken Hakim Ziyech’in yakaladığı iki fırsat ve Barış Alper’in şutu dışında sarı-kırmızılı takım istediği pozisyonları üretmekte zorluk yaşadı. Kısır geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

Galatasaray ikinci yarıya istekli ve arzulu başladı ve 51.dakikada çok net bir gol pozisyonu yakaladı. Barış Alper Yılmaz, Icardi’nin savunma arkasına attığı topta karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurdu. Bu ataktan sonra futbolun cilvesi devreye girdi ve Hatayspor hızlı gelişen atakta 52.dakikada Joelson Fernandes ile golü buldu.

OKAN BURUK RİSK ALDI

Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Galatasaray’da Okan Buruk, Gabriel Sara’yı 57.dakikada Kerem Demirbay’ın yerine oyuna aldı. Beklenen gol gelmeyince Okan Buruk, Dubois ve Mertens’i oyundan çıkarıp yerlerine Kerem Aktürkoğlu ve Batshuayi’yi dahil etti. Barış Alper sağ beke, Kerem sol kanada ve Batshuayi’nin forvete geçmesiyle Okan Buruk, 4-4-2 sistemine geçti. Bu sistemi bu sezon birçok maçta görebiliriz.

GOLCÜLER İŞİ BİTİRDİ

Galatasaray 80.dakikada Icardi’nin kazandığı penaltıyı gole çevirmesiyle maçta eşitliği yakaladı. Hatayspor da 1-1’den sonra geriye yaslanınca Galatasaray, Michy Batshuayi’nin attığı golle 2-1 öne geçip maçı kazanmasını bildi.

GALATASARAY’DA OYUN SIKINTILI

Açıkçası Galatasaray iyi oynamadığı maçı kazanmasını bildi. Eğer bu oyun devam ederse Galatasaray çok sıkıntı yaşayabilir. Burada en büyük iş teknik direktör Okan Buruk ve yönetime iş düşüyor. Çünkü takımda bir mutsuzluk görüyorum.