Kazdağları ve Akbelen'de orman katliamı! Nurol Holding, Nihat Özdemir ve İbrahim Çeçen, göz göre göre suç işliyor! "Ölü diriyi bitirdiler, gözü ormanlara diktiler"

Nurol Holding, İçtaş ve Limak, Kazdağları ve Akbelen'de maden çıkarmak uğruna ormanlarımızı katlediyor. 100 futbol sahası büyüklüğündeki ormanların katliamına sessiz kalmayan tv100 Gece Haberleri moderatörü Gökhan Taşkın, "Ölü diriyi bitirdiler, gözü ormanlara diktiler." diyerek duruma sert tepki gösterdi. Taşkın, söz konusu şirketlere katliama son vermeleri çağrısı yaptı.

Limak şirketinin sahibi Nihat Özdemir ve İçtaş şirketinin sahibi İbrahim Çeçen, Akbelen'de jandarma eşliğinde orman katliamı yapıyor.2 yıl önce durdurulan projeyi sabah saat 05.00 sularında yeniden başlatan bahsi geçen şirketler, 100 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alana gözünü dikti. Bir diğer katliam haberi de Kazdağları'ndan geldi. Nurol Holding ise Kazdağları'nda altın peşine düşerek şu ana kadar 300 binin üzerinde ağacı katletti. Nurol Holding ve şirketlere en büyük tepki ise tv100 Gece Haberleri moderatörü Gökhan Taşkın'dan geldi. Nurol Holding ve diğer şirketlere katliama son verilmesi çağrısı yapan Taşkın, "Ölü diriyi bitirdiler, gözü ormanlara diktiler" dedi.

Kanadalı altın madeni şirketi Alamos Gold, Kazdağları'nın Balaban ve Kirazlı mevkisinde yaklaşık iki yıl önce siyanürle altın çıkarmak istiyordu. ÇED raporunda 45 bin 650 ağacı keseceğini belirtti. Kanadalı şirket, Türkiye’nin akciğerlerinin altını üstüne getirdi. Şirket altın uğruna doğayı katletti. Kazdağlarına hançer vurdu, en az 347 bin 815 ağacı kesti.

Kazdağları'ndaki doğa talanı da tehlike de devam ediyor. Türkiye'nin akciğerlerinin hayat damarları bir bir kesiliyor. Toprak da yer altı suları da bölgenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık da büyük tehlikeyle karşı karşıya. Bölge insanı ise yaşananlara isyan etti.

tv100 yöre insanının sesi oldu. 6 yıldır bölgede bulunan TÜMAD Madencilik'in yüz binlerce daha ağacı kesmesinden endişe ediliyor.

Gökhan Taşkın ayrıca Nihat Özdemir'in sahip olduğu Limak Holding ve İbrahim Çeçen'in şirketi IC Holding ortaklığındaki YK Enerji'nin kömür madenini genişletmek için Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda ağaç katliamı yapmasına ise sert tepki gösterdi.

"KAZDAĞLARI'NA DOKUNDURTMAYACAĞIZ"

tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın yaşanan doğa katliamına isyan etti.

Taşkın, Akbelen Ormanları'nda yaşanan mücadeleye değindi, "Bu kadınlarla mücadele demedikleri için bugün sabahın köründe devletin jandarmasını götürdüler ağaç kestiler. Biz sizin dolarınızın yeşiline karışmıyoruz ama siz bizim doğamızın yeşiline karışırsanız böyle konuşurum. Kazdağları'na dokundurtmayacağız." dedi.