Kılıçdaroğlu'ndan SHP açıklaması: Partinin kuruluşuna destek verdi mi?

Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin kuruluşuna destek verdiği yönündeki iddialar üzerine basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Öyle bir şey yok. Bunların hepsi asparagas haberler" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan SHP açıklaması: Partinin kuruluşuna destek verdi mi?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde önce darbedilip sonra bacağından vurulan CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Siyaseti hep iyilikte yarışma alanı olarak gördük. Benim düşüncem hep böyleydi ve hep böyle olmaya özen gösterdim. Siyasette şiddet olmamalı. Bir belediye başkanımızın kazanması, arkasından yapılan sevinç gösterilerini olağan karşılamak lazım. Şiddet olması hatta insanın ölümüne yol açacak dozda bir şiddeti asla kabul etmek mümkün değildir. Şerafettin Bey’i ziyaret ettim. Sağ olsun doktorlar ve bütün ekipleri gerekli özeni göstermişler. İyi durumda. Biraz daha yatacak ama iyi durumda olması bizim en büyük tesellimiz. Hayatını kaybetseydi bu gerçekten de büyük bir dram olacaktı. Akıl tutulması gibi bir şey. Bir insana şiddet uygulamak, onun ölümüne yol açacak dozda şiddeti büyütmek asla doğru değildir” diye konuştu.

SHP İDDİALARINA YANIT
Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Partinin (SHP) kuruluşuna destek verdiği iddialarına ilişkin ise "Öyle bir şey yok. Bunların hepsi asparagas haberler" dedi.