Kilosu 200 TL'den 100 TL'ye inince vatandaş almak için akın etti. Kuyruk bile yaptılar

Kilosu 200 TL'den 100 TL'ye inince vatandaş onu almak için pazara akın etti. Fiyatı yarı yarıya inen kanlıca mantarı için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar adeta izdihama neden oldu. Ekim ayı ile beraber gelen yağışların ardından kırsal bölgelerde çıkmaya başlayan kanlıca mantarlarına ilgi yoğun. Sepetini koluna takan köylü kilolarca mantar ile geri dönüyor. Şimdiden fiyatları yarı yarıya indi bile.

Kilosu 200 TL'den 100 TL'ye inince vatandaş almak için akın etti. Kuyruk bile yaptılar

Kilosu 200 TL'den 100 liraya düşen kanlıca mantaı pazarda kapış kapış gitmeye başladı. Ekim ayı ile beraber etkili olan yağmurların ardından her yerde çıkmaya başlayan kanlıca mantarları hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. şimdiden fiyatı yarı yarıya indi bile.

ORMANLARDA MANTAR BOLLUĞU YAŞANIYOR

Bolu'da her pazartesi günü İhsaniye Mahallesi'ne kurulan pazar alanında kanlıca mantarları satışa sunulmaya başlandı. Son yağan yağmurların ardından ormanlarda kanlıca mantarı bolluğu oluştu.

Çorum'dan topladıkları mantarları Bolu pazarında 100 liradan satışa sunan Ercan Kel'in ürünleri dakikalar içerisinde tükendi. Bolu pazarında 180-200 lira arasında satılan mantarın 100 liradan satışa çıktığını gören vatandaşlar adeta izdiham oluşturdu.

FİYATLAR YARI YARIYA GERİLEDİ

Müşterilerin taleplerine yetişemeyen satıcı Ercan Kel, “Acele ediyorlar mantar çok” dedi.
Mehmet Ulusoy, “Geçen hafta 200 liraydı, bu hafta 100 lira. Vatandaşlar kapış kapış alıyor. Yesin vatandaş” diye konuştu.

Mantarın fiyatının ucuz olduğu için aldığını ifade eden bir vatandaş ise “100 liradan aldık. Kimisi 180, kimisi 200 lira diyor” şeklinde konuştu.

 

Kilosu 200 TL'den 100 TL'ye inince vatandaş almak için akın etti. Kuyruk bile yaptılar - Resim : 1