Yuınan stoacı bir filozof olan Hrisippos, mantık, bilgi teorisi, etik ve fizik alanlarında oldukça iyiydi.MÖ 279 yılında doğan Hrisippos'un 73 yaşlarında Atina'da gülmekten öldüğü rivayet edilmektedir. Hrisippos'un ölmesine neden olduğu şakanın ise şu olduğu söylenir:
Eşeğin biri incirlerini yiyince, yaşlı hizmetçisine, “eşeğe susuz şarap ver de üstüne içsin” demiş, sonra gülerken hakkın rahmetine kavuşmuş.
Yine stoacı bir filozof olan Crinis'in Archedemus zamanında ya da daha sonra yaşadığı düşünülüyor. Hakkında çok bilgi sahibi olmadığımız bu filozofun ise bir farenin çığlığından korkup öldüğü söylenmektedir.
Chrysippus, Peloponez'de bulunan Elis'in kahramanlarından biriydi.Chrysippus'un ölümü ile ilgili çeşitli rivayetler vardır. Kimine göre utancından kılıcıyla kendini öldürmüştür, kimine göre ise Midilli'li Hellanicus ve Thucydides, üvey kardeşleri Atreus ve Thyestes, Chrysippus'u kıskandığı için onu bir kuyuya atarak öldürmüştür. Kimi kaynaklarda ise Chrysippus'un ölümü, Pelops'a bir yarış kazanmasına yardım ettikten sonra, Pelops'un uçurumdan attığı Myrtilus'un laneti yüzünden gerçekleştiği söylenir
1225 yılında Roccasecca, Sicilya Krallığı'nda doğan filozof Aquinas, bilgi felsefesi, metafizik, siyaset ve ruhun ölümsüzlüğü konularında adını duyurdu. Skolastik felsefe, Thomizm konularındaki yorumlarıyal tanınan Aquinas'ın 49 yaşında lavaboda hayatını kaybetti.
Francis Bacon
22 Ocak 1561 yılında Londra'da dünyaya gelen Francis Bacon, Kraliçe 1. Elizabeth'in adalet bakanı Nicholas Bacon'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Aristoteles, Platon, Roger Bacon gibi filozoflardan etkilendi. Ünlü filozof en ilginç ölüm şekillerinden birini yaşadı. Soğuğun çürümeyi önleyip önlemediğini görmek için bir tavuk ölüsünü karla doldurarak yaptığı deney sırasında soğuk algınlığına yakalandı ve zatürreye yakalanıp öldü.
Empedokles, ünlü filozof Sokrates öncesi düşünürlerden bir tanesidir. 434, Mora, Yunanistan'da dünyaya gelen Empedokles, su, ateş ve havaya, toprak öğesini de ekleyerek hepsini bir arada kullanan ilk düşünürdür. Empedokles'in ölümü hakkında iki rivayet vardır. Bunlardan ilki; Empedokles, kırık bir bacak nedeniyle öldü, diğerine göre bir 'tanrı' olduğunu kanıtlamak için Etna yanardağının kraterine atladı.
Adını oldukça sık duyduğumuz Sinoplu Diyojen ve Kinik Diyojen olarak da bilinen Diyojen, medeniyeti reddetmiş ve medeniyet içerisinde medeniyetten uzak bir şekilde yaşamaya çalışan bir filozofdur. Ünlü filozofun ölüm şekli ile ilgili üç rivayet vardır: Birincisi; nefes almaya tenezzül etmeyerek, ikincisi; çiğ ahtapot yemekten ciddi hazımsızlık yaşaması sonucu, üçüncü olarak ise köpekleri arasında çiğ ahtapot bölüştürürken ayağından ısırılmaktan öldüğü söylenir.
Geometri ve cebir alanlarını birleştirerek analitik geometriyi icat eden ünlü filozof Descartes, Kraliçe Christina'ya doğum gününden sonra haftada üç kez sabah 5'te soğuk ve rüzgarlı şatosunda ders vermeyi planladı. Birbirlerinden hoşlanmadıkları çok geçmeden anlaşıldı; onun mekanik felsefe ile ilgilenmediği gibi Antik Yunan'a olan ilgisini de paylaşmadı. 15 Ocak 1650'de Descartes, Christina'yı yalnızca dört ya da beş kez gördü. 1 Şubat'ta pnömoni hastalığına yakalandı ve 11 Şubat'ta öldü.
Antik İyonya'nın en ünlü düşünürlerinden biri olan Pythagoras, Pisagorculuğun kurucusudur. Sisamlı Pisagor olarak tanınan Pythagoras, bir gün düşmanlarının evini basıp ateşe vermeleri üzerine evden kaçarken fasulye tarlasının sınırına geldi ve durdu. Arkasını dönüp baktığında kendisine doğru hızla gelen düşmanlarını gördü. Önünde iki seçenek vardı. Ya fasulye tarlasına girip kaçacaktı, ya da peşinden gelen düşmanları tarafından öldürülecekti. Fasulyeye dokunmanın yanlış olduğuna inandığı için kaçmak yerine orada kalmayı tercih etti ve düşmanları tarafından orada öldürüldü.
Biraz daha günümüze geldiğimizde 3 Şubat 1909'da Paris'te dünyaya gelen kadın filozof Simone Weil, Kimilerince 20. yüzyılın en ilginç filozoflarından kabul edilen Simone Weil kendini aç bırakıp ölen bir filozofdur. 1943 yılının Ağustos ayında 34 yaşındayken kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Ölüm raporunda şu ifadeler yer alır; "Merhume zihin dengesini yitirerek yemek yemeği reddedip kendini öldürdü."
Ünlü Alman filozof Theodor Adorno, neo-marxist görüşleriyle Frankfurt Okulu'nun en önemli temsilcilerinden biridir. Adorno, Frankfurt Üniversitesi'nde Felsefe ve Sosyoloji bölümlerinde ordinaryüs profesör olarak çalışan Adorno, 3000 metrelik bir dağa çıkmaya kalkıştı, neticesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.