Kiracı neyle uğraşacağını şaşırdı!

Kirada yüzde 25'lik sınır kalktı ancak kiracının sorunları bitmedi. Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları farklı sorunlarla devam ediyor. Yüksek ücretler bir yana kiracılar bir de ev sahiplerinin hukuk dışı talepleriyle uğraşıyor.

Kiracı  neyle uğraşacağını şaşırdı!

Yüzde 25 zam sınırı kalksa da ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları farklı sorunlarla devam ediyor. Sadece yüksek zam oranları değil ev sahiplerinin yeni talepleri de kiracıları düşündürüyor. Ev sahiplerinin şaşkınlığa neden olan talepleri arasında sabıka kaydı, maaş bordrosu ve memur olma şartı var.

Yüzde 65'e varan ve hatta bu oranı da geçen zamlar gündeme geldi.Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları farklı sorunlarla devam ediyor. Kimi ev sahiplerinin yeni şartları şaşkınlığa neden oluyor.Şartlar arasında sabıka kaydı, maaş bordrosu ve memur olma yer alıyor.Birçok ev sahibinin ise tek şartı kiranın düzenli ödenmesi...Hukukçulara göre, ev sahiplerinin bu tarz talepleri normal. Ancak, hukuka aykırı talepler de var.

"AYIRICI VE BÖLÜCÜ KRİTERLER OLMAMALI"

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "Kiracısını tercih ederken belli bir memuriyet kriteri araması veya herhangi bir çalışma kriteri araması veya birtakım ekonomik belgeler talep herhangi bir şekilde bir hukuka aykırılık yoktur." dedi.

Kiraz, ayrıcı ve bölücü bir ifadenin hiçbir şekilde kiracı arama kritesi olmaması gerektiğini vurguladı.İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise "İki tane kefil isteyen veya bir evde en az iki tane maaşı olsun diyen ev sahipleri de yavaş yavaş türemeye başladı." dedi.