Kırklareli cayır cayır yanıyor! Termometreler 46 dereceyi gördü... Uzmanlar uyardı, kronik rahatsızlığı olanlar evde kalsın

Ağustos ayı ile beraber sıcaklığı şok seviyelere ulaşan  Kırklareli’nde hava sıcaklığı 46-47 dereceye kadar ulaştı. Cehennem sıcaklarının etkili olduğu kent genelinde vatandaşlar sıcaktan ne yapacağını bilemezken sokak hayvanları ise süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Şok sıcakların yaşandığı kentte uzmanlar kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza evde kalın uyarısı yaptı.

Termometrelerin 46-47 dereceyi gördüğü  Kırklareli’nde adeta cehennem sıcakları yaşanıyor. Şok sıcakların yaşandığı kent genelinde vatandaşlar ne yapacağını bilemezken  sokak hayvanları ise süs havuzlarında serinledi. 

TERMOMETRELER 46 DERECEYİ GÖRDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından sıcak hava etkili oldu. Kırklareli’nde sabah saatlerinde başlayan sıcak hava öğle saatlerinde termometreler 46, 47 dereceye kadar yükseldi. Kentte vatandaşlar gölgelik alanlarda vakit geçirirken, sıcaktan etkilenen hayvanlar süs havuzlarında serinliyor.

Bazı sokak ve caddelerin boş kaldığı kentte uzmanlar kronik rahatsızlığı olanların mümkün olmadıkça dışarı çıkmaması için uyardı.

Sıcak hava nedeniyle sürekli serinlemeye çalışan vatandaş Taner Çek, suyla sürekli elini yüzünü yıkadığını söyledi. Havanın aşırı sıcak olduğu için kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkamaması konusunda uyardı.