KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan tv100'e özel açıklama! Netflix Kıbrıs Türklerini neden hedef aldı?

tv100'ün ilgiyle izlenen Başak Şengül ile Doğru Yorum programında Netflix'te yayınlanacak "Famagusta" dizisinde Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgalci gibi gösterilmesi konusu tartışıldı. Programa KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak görüşünü paylaştı. Tatar, Netflix'in Rum tarafının kara propagandasına alet olmasının üzücü olduğunu belirterek dizinin Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminde gösterime gireceği bilgisini aldığını söyledi.

tv100'de canlı yayınlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programının konuğu gazeteciler Gürbüz Evren ve Güngör Yavuzaslan ile yazar Cüneyt Sezer oldu.

Programda gündemdeki gelişmeler değerlendirilirken dijital yayın platformu Netflix'te yayınlanacak "Famagusta" dizisinde Türk askerinin Kıbrıs'ta işgalci gibi gösterilmesi değerlendirildi. Programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da telefon bağlantısıyla katıldı.

"RUM PROPAGANDASINA ALET OLMASI BİZİ RAHATSIZ ETMİŞTİR?"

Tatar, dijital yayın platformunun kara propaganda amacıyla kullanıldığını belirterek bu olayda Rumların rolü olduğunu söyledi. Tatar, "Bir Rum-Yunanlı, bu tür firmalarda ya sponsor ya da firmanın önemli makamındadır. Üzücü olan böyle bir platformun bir ülkenin kara propagandasına hizmet eder? Biz tepkimizi koyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nden de en üst düzeyde tepkiler geliyor." ifadelerini kullandı.

DİZİ RUM KESİMİ VE YUNANİSTAN'DA GÖSTERİLECEK

Türkiye'nin film endüstrisindeki başarısına dikkat çeken Tatar, pek çok ülkede yayınlanan Türk dizilerinin olduğunu söyledi. Netflix'e çok sayıda başvurular gittiğini belirten Tatar, tepkilere rağmen Netflix'in yayın kararını değiştirmeyeceğine işaret ederek söz konusu dizinin sadece Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan'da yayınlanacağına dair bilgi aldığını paylaştı.