Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü…

Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde büyük bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, 3'ü ağır 12 kişinin yaralandığını söyledi. Öte yandan patlama anına ilişkin ilk görüntüler ortaya çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tv100'e özel yaptığı açıklamada, olayın kontrol altında olduğunu söyledi. Başkan Büyükakın,"Bütün ekipler görevinin başında" dedi.

Kocaeli Derince Limanı mevkinde saat 14.40 sıralarında patlama sesi duyuldu. Patlama Gölcük'ten de hissedildi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

PATLAMA TMO'DA MEYDANA GELDİ

Kocaeli'deki patlamanın Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) meydana geldiği öğrenildi.  Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü… - Resim : 1

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 3'ü ağır 12 yaralı olduğu bilgisini verirken enkaz altında kimsenin olmadığını bildirdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Limanı'ndaki patlamayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında buğday tozu kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir sıkışma nedeniyle patlama olduğunu değerlendiriyoruz. İlk andan itibaren UMKE ekiplerimiz, sağlık, AFAD, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Arkadaşlarımızı süratle olay yerinden kurtardık ve en kısa sürede sağlık teşkilatlarına gönderdik.

Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü… - Resim : 2

Patlama nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı güvenlik ekiplerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Enkaz altında kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum. Buğday tozu sıkışması dışında bir patlamada emare söz konusu değil. Konunun uzmanları çok yönlü bakıyorlar."

Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü… - Resim : 3

BAŞKAN TAHİR BÜYÜKAKIN'DAN TV100'E ÖZEL AÇIKLAMA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tv100’e yaptığı açıklamada, “2 yaralımızın durumu ciddi. Patlama olduğunda şehir merkezindeydim. 8-10 kilometre uzaktaydım. Bütün ekipler görevinin başında. Olay kontrol altında. Teknik ekipler, yeni bir patlama riskinin olmadığını söylüyor. Toz sıkışma olma ihtimali yok çünkü yükleme faaliyeti devam etmiyor. Dolayısıyla toz sıkışamaz. Yangın da kontrol altında ve soğutma faaliyetleri olduğu için bir problem görünmüyor” dedi.

Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü… - Resim : 4

PATLAMANIN NEDENİ NE?

Vali Yavuz, patlamanın nedeninin buğday tozu sıkışmasından kaynaklı olduğunu belirtti.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: GEMİLERDE SIKINTI YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmadığı belirtildi. 

Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü… - Resim : 5

PATLAMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için ekiplerin başlattığı çalışma devam ediyor. Patlama anına ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.

Kocaeli'de patlama: 3'ü ağır 12 kişi yaralandı! Patlama anından ilk görüntü… - Resim : 6

Çıkan kayıtlarda patlamanın büyüklüğü ve şiddeti gözler önüne serildi.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN BİR KİŞİ KURTARILDI

AFAD'ın Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre; patlama sonucunda göçük altında kalan bir vatandaşımız kurtarılmıştır.

İşte patlama anından ilk görüntü: