Köfteci Yusuf'un açıklaması sonrası Bakanlık listeyi yayımladı! Türkiye'nin konuştuğu şube oradaymış!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor. Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesi yenilenerek yayımlanırken, bu kez dönerde de domuz eti çıktığı belirlendi. Listeye son olarak ürünlerinde domuz etine rastlandığı gerekçesiyle Köfteci Yusuf da dahil edildi.

Köfteci Yusuf'un açıklaması sonrası Bakanlık listeyi yayımladı! Türkiye'nin konuştuğu şube oradaymış!

Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgileri güncelledi. Buna göre, "kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün" sayısı 72'ye çıktı. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı ise 552'ye yükseldi.

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti, sakatat ve domuz eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk listede yer aldı.

 

 

KÖFTECİ YUSUF'UN İKİ İŞLETMESİ LİSTEDE

 Güncellenen listeye, son günlerde ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelen ve kamuoyunda "Köfteci Yusuf" olarak bilinen "Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamulleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ" adlı işletme dahil edildi.

Köfteci Yusuf'un açıklaması sonrası Bakanlık listeyi yayımladı! Türkiye'nin konuştuğu şube oradaymış! - Resim : 2

DOMUZ ETİ SKANDALINDAKİ İL BELLİ OLDU

İşletmenin Bursa Yenişehir'deki iki şubesinde şubat ayında yapılan denetimlerde köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz etine rastlandığı bilgisi verildi. Bu nedenle şirketin söz konusu işletmeleri "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" bölümüne eklendi.