Korkutan deprem açıklaması! "Yeni fay olabilir" diyerek Prof. Dr. Naci Görür o ili uyardı!

Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür "Bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin" açıklamasında bulundu.

Korkutan deprem açıklaması! "Yeni fay olabilir" diyerek Prof. Dr. Naci Görür o ili uyardı!

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt'ta saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 6,96 km derinlikte gerçekleşti. Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi. Depremin etkisiyle Malatya'daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi. Öte yandan sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü. Deprem nedeniyle bir kişi yaşamını yitirirken, 110 kişi yaralandı.

7,6'LIK DEPREM YÜKLEMESİ SONUCU MEYDANA GELDİ
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Malatya fayına paralel bir hat üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Bu fayın yeni bir fay olabileceğine dikkat çeken Görür, Malatya depreminin, 7.6'lık depremin yüklemesi sonucu meydana geldiğinin kesin olduğunun altını çizdi.

"YENİ BİR FAY OLABİLİR"
Görür'ün paylaşımında "Yeşilyurt, Malatya’da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin." ifadelerini kullandı.