Koruma altındaki o tür Diyarbakır'da ortaya çıktı! Sarp kayalıklardan inip dere kenarına kadar geldiler.... 1 değil 2 değil tam 3 tanesi aynı anda görüntülendi

Nesli tükenme tehdidi ile karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan o tür bu kez Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ortaya çıktı. Sarp kayalıkların tepesinden dere kenarına su içmek için inen ender tür anbean kayda alındı. Üstelik 1 değil 2 değil tam 3 tanesi aynı anda görüntülendi.

Nesli tükenme tehdidi ile karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan dağ keçileri Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde dere kenarında su içerken görüntülendi. Sarp kayalıkların yamaç noktasından inen dağ keçileri su içtikten sonra gözden kayboldu. 

KORUMA ALTINDAKİ DAĞ KEÇİLERİ KAYDA ALINDI

Coğrafi konumu nedeniyle birçok canlıya ev sahipliği yapan Diyarbakır'da, Çermik ilçesi Karakaya köyünde nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle koruma altında olan dağ keçileri görüldü.

Bu sırada bölgede bulunan bir vatandaş, susayıp dağdan inerek dereden su içen keçileri cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. İlçe sakinleri ise, avcıları uyardı.

 

Koruma altındaki o tür Diyarbakır'da ortaya çıktı! Sarp kayalıklardan inip dere kenarına kadar geldiler.... 1 değil 2 değil tam 3 tanesi aynı anda görüntülendi - Resim : 1