Köye düşen Mars taşını inceleyen bilim insanları Dünya’ya mükemmel haberi var
Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nin bilim insanları öncülüğünde 12 yıl önce dünyaya düşen ve Mars’tan geldiği tespit edilen göktaşı incelendi. Yapılan araştırmalar sonucu dünya dışındaki herhangi bir yerinde yaşamın varlığı olabileceğini öne sürdü.
Fas'ın Tissint köyü yakınlarına 12 yıl önce düşen Tissint adı verilen göktaşı, Almanya'daki Münih Teknik Üniversitesi liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi, Mars taşını inceleyerek devasa bir organik çeşitliliğe sahip olduğunu ortaya çıkardı.
“DÜNYA DIŞINDA BİR YERDE YAŞAM OLABİLİR”
Tissint'in toplam ağırlığı 7 kilogram ve şu anda Mars kökenli olarak sınıflandırılan 5. göktaşı. Önceki araştırmalar, göktaşının yaklaşık 700 bin yıl önce bir tür çarpışma nedeniyle Mars'tan uzaya savrulduğuna işaret etmişti. Organik moleküller, hidrojen atomlarına bağlı karbon atomlarından oluşan, ancak aynı zamanda oksijen, nitrojen ve diğer elementleri de içerebilen moleküllere deniyor. Bu bileşiklere, Dünya üzerindeki tüm yaşam formlarında bol miktarda rastlanıyor.
Göktaşlarında bu bileşiklere rastlanması, Güneş Sistemi'nin Dünya dışındaki herhangi bir yerinde yaşamın varlığına işaret edebilir. Bununla birlikte, bazı organik bileşikler biyolojik olmayan süreçlerle de meydana gelebilir.Bu nedenle bilim insanları bu tür bileşiklerin diğer gezegenlerde yaşam belirtisi olup olmadığını kesin olarak bilemiyor.