KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı! Tercihler ne zaman yapılacak?

Lise mezunları tarafından katılım sağlanan 2024 KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar, ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden sonuçlarına ulaşabilecekler. Adaylar, aldıkları puan üzerinden daha sonra tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı! Tercihler ne zaman yapılacak?

15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın sonuç işlemleri açıklandı. 

KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar sonuçlarını sorgulamaya başladı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI SORGULAMA

Adaylar, sınav sonuçlarına bugün saat 11.00 itibariyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

 KPSS Ortaöğretim Sınavı adaylarının cevap kağıtları ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen cevapları ile soruların cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bugünden itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler, tercih kılavuzuna çevrildi. KPSS tercih kılavuzu 2024 henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı.

LİSE KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Devlet kadrolarında lise mezunu adaylar için yapılacak alımlar öncesinde ÖSYM üzerinden tercih işlemi yapılacak.

KPSS ortaöğretim tercihlerinin sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir zaman sonra erişime açılması bekleniyor.